Как да се научим да познаваме цветовете?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Как да се научим да познаваме цветовете?

Мнениеот moni.sparrow » 11 Ное 2013, 13:56

Здравейте, мами!
Исках да се консултирам с вас, защото не зная дали са основателни притесненията ми.

Дъщеря ми е на три години, а все още не можем да се научим да познаваме цветовете! Преди около седмица й купих едни карти, с които уж по-лесно може да се случи това. Вчера едва остана време, за да опитаме, но нямаше никакъв ефект. Научихме само жълтият цвят и след това всичко секна.

Не мисля, че е толкова малка, за да не може справи с това. За да не я натоварвам използвах само два цвята, един, от които жълт, но уви, научихме само един.

Кажете ми дали трябва да имам поводи за притеснение! Първоначално започнахме с нейните любими играчки, за да научи коя, кой цвят е, по-лесно. Не се получи играта, а сега и това с картите!
Вашите деца на каква възраст започнаха да разпознават цветовете?
moni.sparrow

Re: Как да се научим да познаваме цветовете?

Мнениеот M.Tasheva » 11 Ное 2013, 14:08

Това е често явление, според мен. Най-малко децата отказват да запомнят нещото, което им предлагаш, защото ти го правиш. Племенницата ми отказваше да научи часовника и се ядосваше, че не го познава, но просто искаше сама да стигне до знанието. Нещата улягат във времето и няма да се усетиш как знае не само цветовете, но и форми и много други неща! :)
M.Tasheva

Мнениеот Blazer1 » 14 Ное 2013, 12:53

Нормално е за 3 годишните да отричат всичко :) Просто в тази възраст те изграждат свой свят и не са съгласни много с това, което възрастните се мъчат да им наложат. Малкият е на 3 и ако му кажа, че дадената кола не е жълта (като той казва), а червена, започва безкраен спор. Това са бели кахъри, всяко дете е се развива различно, а и си фантазират всякакви неща. Ако и е интересна някоя книжка за цветове и плодове например, като и я четеш по-често, сама ще ги запамети.
Blazer1

Мнениеот moni.sparrow » 14 Ное 2013, 13:55

Blazer1 написа:Нормално е за 3 годишните да отричат всичко :) Просто в тази възраст те изграждат свой свят и не са съгласни много с това, което възрастните се мъчат да им наложат. Малкият е на 3 и ако му кажа, че дадената кола не е жълта (като той казва), а червена, започва безкраен спор. Това са бели кахъри, всяко дете е се развива различно, а и си фантазират всякакви неща. Ако и е интересна някоя книжка за цветове и плодове например, като и я четеш по-често, сама ще ги запамети.

Много ти благодаря, наистина се бях паникьосала, да, иначе има любима книжка, която редовно с преглеждаме и препрочитаме. Надявам се като й минат инатите, нещата да се нормализират. :)
moni.sparrow

Мнениеот kalinka-kuku » 01 Апр 2015, 14:04

Мисля, че просто тези неща се учат от много по-рано, а не когато вече са пораснали. От 8=9 месечна възраст можете да ги карате да ви дадат точно жълтата топка и така се свиква с цветовете. Не че при вас е късно, но няма защо да бързате и това ще се случи постепенно.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот dinkog » 01 Апр 2015, 15:01

Аз си мислех, че от по-малки децата се учат на цветовете. :)
Аватар
dinkog

Мнениеот Rali_hr » 13 Юли 2015, 14:09

Просто ѝ даваш много голяма задача от началото. :) Все пак с времето се учат нещата, днес едни цвят, утре друг и така ще се натрпат знания. С картите н е емного ефикасно, може да рисувате и да учите кои неща с какъв цвят са, небето е синьо, тревата е зелена, слънцето жълто и да ги рисувате :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Mamacita » 13 Юли 2015, 16:26

Да, не мога да разбера защо си тормозят децата от малки и какво искат да постигнат с това тези майки
Mamacita

Мнениеот Malina » 13 Юли 2015, 16:29

Mamacita написа:Да, не мога да разбера защо си тормозят децата от малки и какво искат да постигнат с това тези майки

Не е така, на 3г . детето трябва да може да прави определени неща, за да може да се следи нормалното му развитие!
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Назад към Възпитание, грижа и съвети