Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
19 Ное 2013, 14:17
Домакини, бясна съм! Не мога да си обясня, как дадох толкова пари за два керамични тигана, които на всичкото отгоре се оказаха неефективни!
Купих керамични тигани на Aluflon, уж много хубави и какво – на втората палачинка залепва, загаря, все едно готвя в най-обикновен тиган, без никакво покритие!
На всичкото отгоре няма и чистене – варих сол, ябълки и круши, все така стои - залепнало и загоряло.
В днешно време дори и да можеш да си позволиш нещо по-скъпо, не можеш да бъдеш сигурен, че ще е качествено!
Защо се получава това, не мисля, че съм го използвала по неправилен начин? Защо залепва и загаря? Как са вашите керамични тигани и с какво ги чистите от загорялото?
19 Ное 2013, 14:21
Не си само ти, спокойно! И жената много се ядосва и при нея залепват и загарят, затова слага и малко мазнина от време на време, като ги чисти със сол или по упоритото загоряло с оцет
22 Ное 2013, 14:31
Възможно е да е бил прекалено нагрят, от много високата температура се получава така, понякога. Пробвай пак
09 Дек 2014, 15:08
Много са готини, но наистина си мисля, че не трябва дълго да се оставят без да са напълнени с нещо, че като загреят много и залепят.
31 Мар 2015, 13:00
Lyomi написа:Възможно е да е бил прекалено нагрят, от много високата температура се получава така, понякога. Пробвай пак

ХУбаво, а ако готвиш на газов котлон как да намалиш температурата?

А от друга страна си мисля, че най-добре е в този случай да ползвате гаранцията!
31 Мар 2015, 16:34
Скоро си взех и аз, но не мога да споделя подобно мнение, нещо не е било ОК, за да залепва керамиката, а за загарянето, какво да ти кажа - в какъвто и съд да забравиш едно ядене, то ще загори
31 Мар 2015, 16:50
nadqta написа:Скоро си взех и аз, но не мога да споделя подобно мнение, нещо не е било ОК, за да залепва керамиката, а за загарянето, какво да ти кажа - в какъвто и съд да забравиш едно ядене, то ще загори

Ем, да ама да пържиш яйца и да им седиш до главите и те да загорят не е работа
24 Ное 2016, 12:38
Загаря много често, ако сте оставили вода в тигана и сте его сложили на котлона. Т.е. дори и сега да е измит, трябва да бъде напълно подсушен и тогава да се сложи на котлона, за да се загрява. Друга причина е, ако не го оставяте да се загрее достатъчно добре. За да не залепят нещата, тигана трябва да е силно нагрят. Друга възможност е просто тигана да не е качествен.
24 Ное 2016, 17:14
На мен не ми загаря, но става покритието му на едни кафяви петна, които после не мога да ги почистя. Целият изглежда мръсен, все едно не съм го мила, а не е така.
14 Фев 2017, 14:01
pavleta написа:На мен не ми загаря, но става покритието му на едни кафяви петна, които после не мога да ги почистя. Целият изглежда мръсен, все едно не съм го мила, а не е така.
От вътрешната страна или отвън? На мен ми стават такива петна отвън, но го отдавам на това, че там се нагрява директно и самия тиган се "опича".