roksana написа:Като търся кафява захар, гледам да е на големи кехлибарени кристали, направо бучки. Така са ми казали, че изгрежда нерафинираната захар. Има една, която е тъмна и доста сладка. Това е бяла захар, полята с меласа. Тя най-често се среща.
Rali_hr написа:roksana написа:Като търся кафява захар, гледам да е на големи кехлибарени кристали, направо бучки. Така са ми казали, че изгрежда нерафинираната захар. Има една, която е тъмна и доста сладка. Това е бяла захар, полята с меласа. Тя най-често се среща.
Като едра сол ли? Не си ли намерила някоя марка, в която си сигурна, за да ни я препоръчаш, след като имаш такива познания. Аз просто си купувам някоя кафява захар от магазина без да мисля особено каква е. Знам, че най-качествената кафява захар стои леко влажна все едно. :)
mamina написа:Rali_hr написа:roksana написа:Като търся кафява захар, гледам да е на големи кехлибарени кристали, направо бучки. Така са ми казали, че изгрежда нерафинираната захар. Има една, която е тъмна и доста сладка. Това е бяла захар, полята с меласа. Тя най-често се среща.
Като едра сол ли? Не си ли намерила някоя марка, в която си сигурна, за да ни я препоръчаш, след като имаш такива познания. Аз просто си купувам някоя кафява захар от магазина без да мисля особено каква е. Знам, че най-качествената кафява захар стои леко влажна все едно. :)
Аз си взимам нерафинирана Демерара.
penelopa написа:Нормално ли е кафявата захар да е лепкава и да стои на големи буци? Това критерии ли е за качество?
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта