Опитвам се да намеря качествен заместител на бялата рафинирана захар. Оказва се почти невъзможно, тъй като продаваната „кафява захар”, всъщност не е това, което трябва да бъде.
А знаете ли коя от двата вида кафява нерафинирана захар е по-полезен – това от захарна тръстика или захарно цвекло? А каква е разликата между тях?
Виждам по големите търговски вериги, че се предлага кафява захар с надпис „Био” на опаковката, но се вижда, че съдържанието не е така влажно и лепкаво, а по-скоро като на рафинираната захар.
Разбира се, цената е подобаваща - поне с лев по-висока от тази на балата захар, но можем ли да бъдем сигурни в качеството на този продукт?
Как можем да познаем истинската нерафинирана кафява захар – истинският продукт, от оцветената бяла?