Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
Правила на форума
Добави отговор

Отново на диета - със зелева супа!

28 Ное 2013, 12:48

Исках да споделя ефекта от диетата със зелева супа! Казано честно открих случайно ефекта й. В сезона на този зеленчук залял пазара, няма как човек да не си сготви една зелева супичка, нали?

Е, така стана и при мен, понеже след като привърших поредната диета – без успех, но много прегладняла, реших да вляза в режим малко по малко. Започнах да спазвам диетата със зелева супа без да зная и след седмица ядене на огромни количества от нея имаше ефект – хем сит, хем слаб! :shock:

След като открих „топлата вода” реших да видя за какво става дума в интернет и се оказа, че всъщност има точна рецепта за зелевата супа, която се ползва за диетата.
Ето и рецептата:
1 зелка, 2 зелени чушки, 6 големи глави лук, 1 зелена целина, 6 обелени домата и кубче пилешки бульон. Всичко е тенджерата се вари до омекване на зеленчуците и се яде всеки път, когато огладнееш.

Разбира се, това не е задължителната рецепта, защото моята беше различна и пак подейства, така че яжте смело супичка.
Има и дни, в които се разрешава месо – пилешко и риба (без кожата) – това са пети и шести. ;)
Ако имате диета, подобна на тази със зелева супа, не така строга – споделяйте, не на всеки му се отдава супоядсвото! :D

Re: Отново на диета - със зелева супа!

28 Ное 2013, 12:51

Тази диета колко дълго време трябва да се спазва, щом е по дни и казваш, че на пети и шести се яде месо?

28 Ное 2013, 12:55

Ами пишеше, че се спазва седем дни, като има дни, в които се включват и плодове (без банани), но не мисля, че би било необходими, при положение, че супата е вкусна, все пак и слагаш подправки по твоя преценка.
Тази диета със зелева супа, освен всичко е и много полезна, защото съдържа почти всичко, от което има нужда човек - зеле, плодове, месо и можеш да откараш дълго с нея ;)

03 Дек 2013, 14:14

И аз съм си правила без да искам така диета, просто защото много обичам зелева супа - ядях я постоянно и си свалих някое и друго килце, ей така :D

20 Ное 2014, 11:09

Вкусно си е зелето,но има и много хора,които са против такива драстични диети, в спорта се крие истината :)

08 Яну 2015, 11:29

Аз съм я правила тази диета, наистина не е лоша, стига стомахът ви да издържи на зелето. :mrgreen: Сега вече не мога да си позволя да рискувам да я направя, иначе е само за 7 дена и не е трудна, защото може да се ядат и други неща.

22 Май 2015, 16:11

Lollipop написа:Аз съм я правила тази диета, наистина не е лоша, стига стомахът ви да издържи на зелето. :mrgreen: Сега вече не мога да си позволя да рискувам да я направя, иначе е само за 7 дена и не е трудна, защото може да се ядат и други неща.

Моя стомах е от слабите, като че ли, но зелевата супа никога не ми докарвала проблеми, за разлика от суровото зеле, с което е някакъв ужас ако го ям, особено на гладно!

25 Май 2015, 11:54

moni.sparrow написа:
Lollipop написа:Аз съм я правила тази диета, наистина не е лоша, стига стомахът ви да издържи на зелето. :mrgreen: Сега вече не мога да си позволя да рискувам да я направя, иначе е само за 7 дена и не е трудна, защото може да се ядат и други неща.

Моя стомах е от слабите, като че ли, но зелевата супа никога не ми докарвала проблеми, за разлика от суровото зеле, с което е някакъв ужас ако го ям, особено на гладно!

:lol: По принцип не ядеш ли когато си гладна? :)

27 Май 2015, 13:17

Диетата със зелева супа на мен лично много ми харесва, добър избор е,защото е много засищаща а и отгоре на всичкото, за разлика от повечето диети не запича.

27 Май 2015, 13:37

Rali_hr написа:Диетата със зелева супа на мен лично много ми харесва, добър избор е,защото е много засищаща а и отгоре на всичкото, за разлика от повечето диети не запича.

Аз не мисля така, диетата е много ограничаваща, не се яде почти нищо, а и зелето толкова дразни стомаха, че може да отслабнеш по-скоро от дехидратация, отколкото от друго.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3