Поощренията при децата за успехи!

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Поощренията при децата за успехи!

Мнениеот nushi.kisyova » 02 Дек 2013, 13:30

Как поощрявате децата си за успехите им? Много хора смятат за нормално това да дават пари на децата си за шестици, вие правите ли го?

Не зная кой ги е подучил, може би техните съученици, но снощи децата ми си показаха бележниците си и двама се бяха справили много добре!
След като ги поздравих, те ме попитаха, какви пари ще получат в замяна на добрите оценки?

Останах ужасена, защото постоянно подкрепяме техните амбиции и стремежи, поощряваме ги с различни неща от пари и подаръци, при добри успехи, а сега ме попитаха това, а никога не сме ги възпитавали така!

Какво вие, кой начин за възпитание смятате за правилен и как да постъпя в случая?! Излиза, че всеки път, в който те са си повишили успеха ние не правим нищо и това, че ги водим на кино, боулинг, кънки е наше задължение!
nushi.kisyova
 
Мнения: 252
Регистриран на: 19 Ное 2013, 12:42

Re: Поощренията при децата за успехи!

Мнениеот Harmony » 02 Дек 2013, 13:33

Защо да не е така? Те са малки, предполагам, ако им даваш по левче на седмица за добър успех над джобните, щом другите родители го правят, значи това е вариант за стимул на ученика. Вярно е, че децата приемат нашите грижи за даденост, но не можеш да се откажеш от тях, нали?
Аватар
Harmony
 
Мнения: 516
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20

Re: Поощренията при децата за успехи!

Мнениеот penny » 11 Дек 2013, 13:45

Harmony написа:Защо да не е така? Те са малки, предполагам, ако им даваш по левче на седмица за добър успех над джобните, щом другите родители го правят, значи това е вариант за стимул на ученика. Вярно е, че децата приемат нашите грижи за даденост, но не можеш да се откажеш от тях, нали?

За по-лоша практика за поощрение на децата не съм чувала. Не става тук въпрос за отказване от грижите за децата, а за адекватни такива. Това си е чисто изнудване изкарвай шестици и ще ти купя това или онова!
Според мен още от малки трябва да се възпитат, че това не е правилно, понякога за съжаление, възпитанието отива на кино, заради средата, в която попада детето, а по нататък всичко зависи от него!
penny
 
Мнения: 498
Регистриран на: 05 Дек 2013, 15:13


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта