За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.
Правила на форума
Добави отговор

Салицилов спирт против пъпки?

02 Дек 2013, 13:47

Някой ползвал ли е салицилов спирт за проблеми с мазната кожа и пъпките?

На мен ми звучи много крайно, но една позната ми го препоръча и каза, че на нея й действа добре. Аз пък зная, че салициловият спирт и продуктите, в които се съдържа, са много силни и изсушават, дори могат да предизвикат обратен ефект.

Сутрин и вечер полагам грижи за кожата си, но себума се увеличава и тези пъпки много ме тормозят!
Тези, които са пробвали салицилов спирт нека да ми дадат съвет, да пробвам ли и аз или ще си навлека повече неприятности?!!!

Re: Салицилов спирт против пъпки?

02 Дек 2013, 13:51

И аз съм чувала, че помага, но в определени случаи и то не толкова за мазна кожа, колкото за самите пъпки. В доста продукти за проблемна кожа съм го срещала, явно наистина помага!

02 Дек 2013, 14:16

Зная от приятелки, че кожата започва да се излющва, когато бъде третирана със салицилов спирт, затова е задължително след това да се маже с крем! Бъди внимателна!

23 Яну 2015, 10:44

Точно такъв спирт не съм пробвала за пъпките по лицето, но си мисля, че ако се използват само върху пъпката не би трябвало да е от проблем, но не и върху здравата кожа, защото ще я изсуши допълнително. Все пак този спирт се изписва при шарки за да се почистват пъпките и да се махнат по-бързо. :)

23 Яну 2015, 11:58

Lili_pili написа:Точно такъв спирт не съм пробвала за пъпките по лицето, но си мисля, че ако се използват само върху пъпката не би трябвало да е от проблем, но не и върху здравата кожа, защото ще я изсуши допълнително. Все пак този спирт се изписва при шарки за да се почистват пъпките и да се махнат по-бързо. :)

Аз съм си слагала върху пъпки по лицето наистина ги изгаря много бързо. :roll:

30 Яну 2015, 20:40

мисля, че би могло да изгори пъпките,но смятам че не е удачен вариант за начало да се пробва по лицето, че ако не стане... :mrgreen:

26 Авг 2015, 15:26

Malina написа:мисля, че би могло да изгори пъпките,но смятам че не е удачен вариант за начало да се пробва по лицето, че ако не стане... :mrgreen:

Да, та нали почти всички анти акне продукти съдържат салицилова кис., с чистия спирт май е прекалено, но има резон да се използва при акне, де :idea:

27 Авг 2015, 13:16

mimeto90 написа:
Malina написа:мисля, че би могло да изгори пъпките,но смятам че не е удачен вариант за начало да се пробва по лицето, че ако не стане... :mrgreen:

Да, та нали почти всички анти акне продукти съдържат салицилова кис., с чистия спирт май е прекалено, но има резон да се използва при акне, де :idea:

Предполагам, че непосредствено след това е редно да се третира с нещо друго, тъй като ще изсуши и изгори много лошо кожата!

06 Дек 2018, 11:48

Спирта ще ги изгори, да, но пък ако кожата е склонна към изсушаване, ще стане още по-суха. Бих ползвала спирт само върху самата пъпка и после задължително подходящ крем за хидратиране.

12 Дек 2018, 15:24

Въобще не ми понася спирта, много ми изсушава кожата.
Добави отговор
Отиди на страница: