Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Зачатието в късна възраст

11 Дек 2013, 15:07

От известно време се опитваме с мъжа ми да имаме и трето дете. Оставили сме се по течението, тъй като не сме първа младост - тази година навърших 45. Не сме го превръщали във фикс идея и ако стане ще бъдем за трети път най-щастливото семейство.

Чувствам се добре, до сега не съм имала проблеми с цикъла и си мисля, ходя си редовно на гинекологични прегледи и всички си е в норма, но дали не съм закъсняла в желанието си за зачатие?

Преди години заченах и двете си деца от първият път, но с напредването на възрастта, явно се променят нещата, въпреки че се чувстваме млади и в добро здраве.

Зная, че зависи от много фактори и физическото състояние на жената, както и мъжа, но мислите ли, че имам шанс да зачена в тази късна възраст?

Re: Зачатието в късна възраст

11 Дек 2013, 15:16

По мое мнение е много безотговорно да имаш дете в такава късна възраст. Има толкова много опасности, както за плода, така и за теб - спонтанни аборти, различни генетични заболявания при детето. Да не говорим, че когато то е на 10 години, ти ще бъдеш на 55, дори и да се чувстваш млада, не точно така ще възприема нещата детето.
Не правете експерименти! Ако толкова желаете да имате дете, не е задължително да е ваше, можете да промените живота на нещастно дете, винаги, помислете, отново!

04 Дек 2014, 16:55

И аз си мисля, че е късно, но вие си знаете, ако сте здрави и всичко е наред, какво лошо има, само че от друга страна е кофти, че да не се окаже после, че ангажирате вече порасналите ви деца с бебето, това е несправедливо! :!: :!: :!:

04 Дек 2014, 17:01

Детето винаги е щастие, но защо не изчакате след няколко години внучетата си, а не да дундуркате на тази възраст дете, плюс това не е за подценяване факта, че може и духът ви да е млад, но детето дали ще се роди здраво, а и дори да се роди здраво, вие дали ще бъдете в добра форма, за да тичате постоянно след него, на пръв поглед дребни неща, но от изключително значение!

04 Дек 2014, 17:02

Всяко нещо с времето си! На 45 може да сте баба :mrgreen:

31 Май 2016, 13:45

Около мен има една двойка, която имат 3-то дете. Жената беше на около 45 когато забременя, а мъжа е по-възрастен. Нещата станаха с инвитро...но успяха. Това което ми прави впечатление 5 години по-късно е много по-зрялото и правилно отношение към детето им - възпитанието което му дават. Мисля си, че родителите на тази възраст възпитават децата си по-добре и са по-отговорни. Успех!

31 Май 2016, 13:54

ili_ana написа:Около мен има една двойка, която имат 3-то дете. Жената беше на около 45 когато забременя, а мъжа е по-възрастен. Нещата станаха с инвитро...но успяха. Това което ми прави впечатление 5 години по-късно е много по-зрялото и правилно отношение към детето им - възпитанието което му дават. Мисля си, че родителите на тази възраст възпитават децата си по-добре и са по-отговорни. Успех!

Аз мисля, че просто когато имаш второ дете го възпитаваш по-различно от първото, което обикновено отнася всичката емоция и грешки.

31 Май 2016, 14:13

Странно ми е на по 45 години да раждат, или на по 50. Не си представям сега аз съм на 30 години, родителите ми да са на 80, или отдавна починали...

07 Яну 2019, 16:49

Всеки забременява, когато реши или когато намери правилния човек. Да, късното зачеване носи своите рискове, но не всичко зависи от нас самите. Ако се следи жената стриктно, не би трябвало да има проблеми. Важното е да е здрава.
Добави отговор
Отиди на страница: