Колко често да сменяме козметиката си?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Колко често да сменяме козметиката си?

Мнениеот penny » 16 Дек 2013, 14:01

Чух от зъболекарката ми, че трябва да сменям по-често пастата си за зъби! Но това съм чувала отнесено и до друга козметика – крем за лице, тяло, шампоан и т.н.

Според вас, колко честа трябва да бъде тази смяна на козметиката, за да има съответният желан ефект?

Преди време съм пробвала да сменя изцяло козметиката, която използвах, но явно е било прекалено радикална промяната, поради което ми се появиха странни червеникави петънца!

До колко сходна трябва да бъде козметиката, която сменяме, с тази, която смятаме да използваме? Просто различна марка или цялостна промяна?
penny

Re: Колко често да сменяме козметиката си?

Мнениеот Nightmare » 16 Дек 2013, 14:04

За моята кожа е достатъчна смяната на сезоните и от там кремовете, които използвам в различното време от годината. Предполагам и ти не използваш един и същ крем през лятото и зимата!
Що се отнася до пастата за зъби всеки месец купувам различна, просто защото ми омръзва една и съща!
Мисля, че ако си решила да сменяш използваната козметика, това е добре да стане стъпка по стъпка, иначе си изпитала резултата! :(
Nightmare

Мнениеот Lyomi » 16 Дек 2013, 14:44

Най-добре е да сменяш само марката, другото няма значение, все пак не можеш да подмениш типа кожа, който имаш!
Lyomi

Мнениеот S_Milenska » 19 Яну 2015, 11:58

Аз когато изхабя някой флакон си вземам друг на различна марка, но не сменям по-често. Кремове за лице не ползвам по-различни през зимата и през лятото, не съм толкова запозната с козметиката, нито се мажа за удоволствие. Лятото само ползвам преди да излезна слънцезащитен крем, иначе след баня се мажа с едно и също - каквото има. :lol:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот MerryPop » 19 Яну 2015, 18:02

Като цяло много рядко се решавам да заменя козметиката, която ми харесва с друга, а и не смятам, че е особено необходимо. Единствено все още не съм намерила само крем за тяло, който да ми пасва, да хидратира и да попива бързо, както и дезедорант против изпотяване, но се замислих дали да не си взема от този кристал, според вас важно ои е да се сменят често точно тези козметики? :roll:
MerryPop

Мнениеот mix_twix » 19 Яну 2015, 18:21

Изобщо пък не сменям козметиката си карам с един вид години наред, имам си любими марки и точно определени неща, които харесвам и не ги сменям само защото някой така е решил. :roll:
Аватар
mix_twix

Мнениеот Pipilota » 20 Яну 2015, 10:38

Аз също не я сменям ден през ден, дори използвам главно един вид, когато ми хареса. Сега получих една козметика на imperial leather, много съм доволна, но мисля, че в България ги няма тези продукти :(
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lili_pili » 23 Яну 2015, 10:57

Аз много рядко сменям козметиката си, имам в момента 2 лисиона за тяло и използвам само тях, и 2 крема за ръце, също ги редувам, или който хване по-напред. Няма да ги сменя, докато не свършат. :)))
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Lollipop » 30 Яну 2015, 11:19

Lili_pili написа:Аз много рядко сменям козметиката си, имам в момента 2 лисиона за тяло и използвам само тях, и 2 крема за ръце, също ги редувам, или който хване по-напред. Няма да ги сменя, докато не свършат. :)))

Аз съм същата, не ги купувам постоянно нито ги сменям само защото трябва, когато се изхабят и ако ми харесват си купувам същите.
Аватар
Lollipop

Мнениеот nushi.kisyova » 30 Яну 2015, 13:42

А какво ще кажете за кремовете за лице, редно ли е да бъдат сменяни, сега реших като ми свърши кремчето за лице да си взема кокосово масло или такова от гроздови семки, вярно, че нямат никакъв фактор слънчева защита, но смятам, че ще ми се отразят много по-добре, отколкото всичките химични кремове, които се предлагат, какво ви е мнението :roll:
nushi.kisyova

Следваща

Назад към Козметика и грим