Днешните лекарства

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Днешните лекарства

Мнениеот galq_zdravkova » 26 Дек 2013, 00:03

Здравейте, мили хора
искам да споделя с вас страховете си от днешните лекарства. В 21 век при посещение в Спешна помощ на дете с висока температура ни съветват през нощта да се сваля с оцет, а на сутринта като ни изписаха куп лекарства също се оказа, че те не действат достатъчно и се наложи отново да сваляме температурата с оцет. Преди години с изпиване на едно лекарство температурата спадаше и проблема се решаваше. Сега ни изписаха скъпи антибиотици, които започват да действат на 3 ден от лечението. Ами до третия ден какво може да се случи, щом антибиотика все още не действа? Що за лекарства са това? Когато купя лекарство, дългата листовка е изписана с куп странични ефекти. Защо да го пиеш щом уж едно ще излекуваш, а 10 нови болести ще си лепнеш?
Европа както си изхвърли лошите храни на нашия пазар, дали е възможно и с лекарствата да е така? Много от тях изобщо не действат, а старите изпитани лекарства вече ги няма.
Как се справяте с лекарствата? Споделяте ли моето мнение и какви мерки предприемате при съвременните грипове? :?:
galq_zdravkova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Дек 2013, 23:48

Re: Днешните лекарства

Мнениеот mimeto90 » 27 Дек 2013, 14:23

Нямам дете, но съдя по себе си (понеже съм болнава), че това, което казваш е пълна истина. За съжаление, почти нищо не може да се направи, т.е. не можем да не купуваме никакви лекарства, но можем да ограничим и да се отправим към хомеопатия, поне за мен това е изходът.
В рамките на два месеца се разболях три пъти, като вторият път отидох при личната ми лекарка, изписа антибиотик, но ефект - нулев, преди седмица отново започнаха болките в гърлото, температура и т.н., но се справих само с аспирин - отпуши носа, облекчи болките в тялото и гърлото, жалко е, че не може да се използва и при деца, иначе това бих ти препоръчала.
А до колкото зная точно при съвременните грипове е опасно да бъдат лекувани децата само с бабините методи, затова едиственото, което може да бъде по-далеч от традиционните лекарства, това е хомеопатията, изказвам лични наблюдения, все пак, нищо друго ;) ;) ;)
mimeto90
 
Мнения: 449
Регистриран на: 18 Дек 2013, 13:15

Re: Днешните лекарства

Мнениеот nocount » 27 Дек 2013, 15:38

Днешните са като вчерашните, но ние се променихме. Ставаме все по-устойчиви на антибиотици. Сещайте се каква храна ядем.
nocount
 
Мнения: 26
Регистриран на: 21 Авг 2013, 10:54

Re: Днешните лекарства

Мнениеот klara » 26 Фев 2016, 11:29

nocount написа:Днешните са като вчерашните, но ние се променихме. Ставаме все по-устойчиви на антибиотици. Сещайте се каква храна ядем.


Едва ли са като вчерашните. Сега постоянно бълват все нови и нови. А че сме привикнали тотално към антибиотици, е така. За сметка на това пък се появяват болести, за които още няма лечение.
klara
 
Мнения: 530
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:51


Назад към Лекарства

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта