Бабините методи за къдрене

Любими марки дрехи, прически, аксесоари, модни тенденции

Бабините методи за къдрене

Мнениеот red_eyes » 30 Дек 2013, 17:06

Спомняте ли си, как баба ви е разказвала, какви са били разкрасителните процедури, когато те са били млади?

Е, аз не помня тези разкази, но искам да зная, как са постигали ефекта на къдрене, за който днес плащаме висока цена с преси и маши за коса!

Бабините методи за къдрене винаги са ме изумявали, тъй като с подръчни материали са постигали далеч по-красиви къдрици, тъй като не са горили косите си напразно!

От моето детство помня едиствено плитките, които майка ми правеше след баня, за да стана на сутринта с къдрева коса, както и ефекта от парцалчетата беше подобен.

В момента, обаче косата ми е далеч по-гъста и дълга и не мога да отделя време да се плета, а и не искам къдриците ми да бъдат така ситни.

Знаете ли някой от бабешките методи за къдрене, с който се постигат големи къдрици или пък вълнообразен ефект на косата?
Аватар
red_eyes
 
Мнения: 487
Регистриран на: 18 Дек 2013, 16:12

Re: Бабините методи за къдрене

Мнениеот M.Tasheva » 30 Дек 2013, 17:21

За големи къдрици ролките са добър вариант, ако не искаш и с ролки, спомням си имаше един начин, но си е по-трудоемко - само с фиби. Вземаш си кючурче и го правиш така, че да изглежда като на ролка - завъртяно на охлювче, прркрепяш го с фиба, от най-обикновените щъркелчета и чакаш да изсъхне косата, понеже при навиването трябва да е влажна и си дооформяш с лак или друго. Пробвай ако имаш нерви! :lol:
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55

Re: Бабините методи за къдрене

Мнениеот Пепи72 » 28 Авг 2019, 09:15

Оформянето на къдрици освен с модерните методи и начини може да стане и в домашни условия. Сами решаваме колко едри да бъдат къдриците ни, дали да следваме модните тенденции или да бъдем различни. Аз лично предпочитам щадящи начини за това и не използвам преси, маша или други. Имам от старите топли ролки и от по-модерните (силиконови дунапренени). Вярно е, че е малко неудобно и отнема повече време, но пък е много щадящо. За по-бързото накъдряне използвам силиконовите. избирам си желаната големина според това какви искам да бъдат къдриците ми и навлажнявам косата. И ето тук е тайната - ползвам трик, който знам от своята баба - навлажнявам косата с бира.Това го правеха и във фризьорските салони, беше тайната на най-добрите коафьори. Първо косата е подхранена, ефекта може да се запази за много дълго време - до измиване на косата, стои естествено, а не като каска. Пробвайте.И да не ви притеснява миризмата - тя изчезва като изсъхне косата.
Пепи72
 
Мнения: 48
Регистриран на: 26 Авг 2019, 09:31

Re: Бабините методи за къдрене

Мнениеот renetka » 02 Окт 2019, 14:50

Класика! Ролки и коса намокрена с малко бира.
renetka
 
Мнения: 1063
Регистриран на: 09 Фев 2015, 18:07


Назад към Мода и красота

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта