Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какво е отношението ви към уличните музиканти?

09 Мар 2016, 16:33

Tinki написа:Има и такива, които го правят за опит с жив контакт с публика. Младите де. Но такива май повече в чужбина има.

да, в чужбина им се гледа като на хора на изкуството, тук им се гледа като на просяци, които не искат да захванат работа.

10 Мар 2016, 13:44

Какво да им обръщам внимание на тези, които пускат някакъв запис или си знаят 2-3 мелодии и си ги редуват една след друга? Това не са музиканти за мен. По-скоро дразнят, отколкото да радват околните.

18 Мар 2016, 18:26

iwoni написа:Какво да им обръщам внимание на тези, които пускат някакъв запис или си знаят 2-3 мелодии и си ги редуват една след друга? Това не са музиканти за мен. По-скоро дразнят, отколкото да радват околните.

Е от тези не са улични артисти, тези, които казваш, са си общо взето просяци.

21 Мар 2016, 12:24

Tinki написа:
iwoni написа:Какво да им обръщам внимание на тези, които пускат някакъв запис или си знаят 2-3 мелодии и си ги редуват една след друга? Това не са музиканти за мен. По-скоро дразнят, отколкото да радват околните.

В България май повече се просяците. Истински музикант не мога да си обясня защо би излязъл на улицата да свири, освен ако няма някакво представление и не е със съмишленици.

21 Мар 2016, 12:45

От време на време съм виждала момче цигуларче в метрото, което очевидно се пробва, заради изкуството. Но като цяло не е както в други държави

21 Мар 2016, 12:56

penelopa написа:
Tinki написа:

В България май повече се просяците. Истински музикант не мога да си обясня защо би излязъл на улицата да свири, освен ако няма някакво представление и не е със съмишленици.

ПО света могат да си докарат прилични пари с музика на улицата, отгоре на всичкото така е и начин да придобият популярност, а и кой знае да извадят късмет да бъдат забелязани от който трябва. Но тук няма качествени улични музиканти, може би заради славата, тука музикантите са просяци свирещи на детска играчка.

19 Апр 2016, 10:31

Не вярвам, че дори и някой да има талант то изобщо ще може да си изкара нещо като уличен музикант. :) А и надали някой би си казал "ей, това момче става, ще му подам ръка". Много се съмнявам. :mrgreen:

19 Апр 2016, 11:12

Аз ги харесвам, придават някакво приятно чувство, особено ако си някъде на непознато място и се разхождаш. Попадайки на нежна мелодия, изсвирена добре винаги ти носи хубав спомен и настроение.

19 Апр 2016, 11:22

Всъщност има хора, които живеят така, но са единични случаи. Сещам се за гайдаря,не му знам името, всички сме виждали в София в градинката между СУ и Ал.Невски, лятото е май предимно в Несебър, но обикаля и Пловдив, Търново...

19 Апр 2016, 13:30

Yarost написа:Всъщност има хора, които живеят така, но са единични случаи. Сещам се за гайдаря,не му знам името, всички сме виждали в София в градинката между СУ и Ал.Невски, лятото е май предимно в Несебър, но обикаля и Пловдив, Търново...

Ами аз да ти призная не го знам. :mrgreen: но в нашия град не мисля, че има някой, който така да си изкарва прехраната, реално и заслужено. Да просяци с музикални инструменти има.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6