Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
03 Яну 2014, 15:25
Здравейте, мами или бъдещи такива!
От няколко седмици се опитвам да забременея, но си спомних, че когато сестра ми правеше опити за това пиеше разни билки и отвари!
Интересувам се преди забременяването, какви по-специални билки, витамини, бабини отвари или подобни неща се пият?
Чувала съм, че някои пият фолиева киселина и преди забременяването, не зная дали е правилно, знаете ли нещо по въпроса?
Ще съм ви задължена, ако споделите с мен по-подробна информация.
Зная, че преди да забременееш трябва да се откажеш или поне максимално да намалиш кафето, газирано, алкохола, за цигарите да не говорим.
Внимавам много с всичко, което поемам и съм в огромно очакване, стискайте ми палци и ми кажете какво да пия!
03 Яну 2014, 15:35
Преди да забременея пиех фолиева киселина три месеца предварително и още три месеца, след като бебчо беше факт!
Според мен е редно, ако не си го направила вече да отидеш на преглед, от там цитонамаска, микробиология и вагинален ехограф, за да знаеш, че всичко е ок, след това сте вие... а ти хапвай повече пресни и сезонни най-вече плодове и зеленчуци!
14 Апр 2014, 14:22
mimeto90 написа:Здравейте, мами или бъдещи такива!
От няколко седмици се опитвам да забременея, но си спомних, че когато сестра ми правеше опити за това пиеше разни билки и отвари!
Интересувам се преди забременяването, какви по-специални билки, витамини, бабини отвари или подобни неща се пият?
Чувала съм, че някои пият фолиева киселина и преди забременяването, не зная дали е правилно, знаете ли нещо по въпроса?
Ще съм ви задължена, ако споделите с мен по-подробна информация.
Зная, че преди да забременееш трябва да се откажеш или поне максимално да намалиш кафето, газирано, алкохола, за цигарите да не говорим.
Внимавам много с всичко, което поемам и съм в огромно очакване, стискайте ми палци и ми кажете какво да пия!
Аз пиех фолиева киселина около 3-4 месеца преди да забременея, така ми препоръча една майка. Пиех я до края на бременността, знам, че и ако не си бременна пак е полезна. Нещото което при мен имаше ефект на 100% е спирането на кафето, да пиеше ми се ядски много, но след втория месец на лишаване бебето беше факт. Най- добре се консултирай с гинеколог, отиди на преглед, той ще ти изпише витамини и добавки и ще изчисли кога ти е овулацията, нещо много важно, защото при мен се оказа, че настъпва 3 дена по- късно.
Успех!
28 Ное 2014, 13:36
Ами може да си промениш и начина на хранене с по-здравословен. Другите билки са по-скоро Божа работа
09 Дек 2014, 16:07
Това не е ли въпрос на късмет, не вярвам, че билки биха помогнали по някакъв начин за по-лесното забременяване.
09 Дек 2014, 16:07
Това не е ли въпрос на късмет, не вярвам, че билки биха помогнали по някакъв начин за по-лесното забременяване.
18 Апр 2016, 14:49
По-скоро може да се пие от рано фолиева киселина, тя е важна да плода ;)
18 Апр 2016, 15:49
Аз пиех Огестан, лекарят ми го предписа заради фолиевата киселина и витамин Д, който предпазва от хипертония по време на бременността и предпазва зъбите, знаете , развалят се много тогава. Иначе съдържа още йод, рибено масло, мисля, че и витамин Е.
16 Май 2016, 16:21
zagrijena написа:Аз пиех Огестан, лекарят ми го предписа заради фолиевата киселина и витамин Д, който предпазва от хипертония по време на бременността и предпазва зъбите, знаете , развалят се много тогава. Иначе съдържа още йод, рибено масло, мисля, че и витамин Е.
Не съм пила нищо подобно пък аз, никакви проблеми нямам със зъбите. ;)
20 Юни 2019, 08:59
Когато решихме, че искаме дете, почнах да пия фолиева киселина. Нищо повече.