Как да се отърва от гръбначно изкривяване?

Как да се отърва от гръбначно изкривяване?

Мнениеот YoLindi » 23 Яну 2014, 16:07

Преди известно време ходих на преглед за едно, но междувременно доктора откри, че имам сколиоза или просто казано вид гръбначно изкривяване.

Както се предполага по цял ден съм в седнало положение и това допълнително влияе на сколиозата. Чудех се както би повлияло положително на придобито гръбначно изкривяване? Виждам, че се продават разни корсети, но се опасявам, че с носенето им може допълнително да се усложни състоянието ми.

Дали би могло с упражнения да се повлияе, понеже доктора ми каза, че плуването се отразява добре на всеки вид гръбначно изкривяване. За съжаление изпитвам панически страх от толкова вода покрай себе си (независимо дали е море или басейн), така че това отпадна като вариант за лечение.

Прилагали ли сте някои упражнения и с какъв лекар трябва да се посъветвам, за да ми назначи някаква терапия например? Дайте съвет, какво бих могла да предприема, като оставим на страна естетиката, сколиозата започва все по-често да ми създава дискомфорт?
YoLindi
 
Мнения: 447
Регистриран на: 02 Окт 2013, 12:28

Re: Как да се отърва от гръбначно изкривяване?

Мнениеот ivoblinc » 23 Яну 2014, 16:17

Ако познаваш нуждите на тялото си лесно би се справила с това гръбначно изкривяване. Предполагам, както повечето хора няма от къде да имаш тази информация, следователно е добре да отидеш при ортопед и той ще те предпише лечение!
ivoblinc
 
Мнения: 223
Регистриран на: 23 Окт 2013, 12:28


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със заболявания на опорно-двигателния апарат и ревматология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта