Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
30 Апр 2015, 16:01
Mon_ton написа:Не знам как ще се справям, когато имам дете, ще ми се да не яде непозволена храна, но от друга страна не искам да се чувства странно.

Ще намериш златната среда, която повече да клони към златото, а не към нещо друго
26 Фев 2018, 13:51
На децата трябва да им се говори постоянно и да им се предлагат и джънк храни под позволен и здравословен начин. Ако искате никога да не близнат чипс и ги ограничавате, рискувате един ден да ядат тайно от вас и то много по-нездравословни храни, отколкото може да си представите.
15 Мар 2018, 14:48
Rali_hr написа:На децата трябва да им се говори постоянно и да им се предлагат и джънк храни под позволен и здравословен начин. Ако искате никога да не близнат чипс и ги ограничавате, рискувате един ден да ядат тайно от вас и то много по-нездравословни храни, отколкото може да си представите.
Съгласна съм с това мнение.. възпитанието в здравословно хранене е доста дълъг процес, особено ако работата е изтървана. Самият въпрос да ограничаваме и как детето означава, че то вече е формирало вкус към подобни неща. За съжаление много от родителите научават децата да ядат солети, чипс и снакс още преди да са навършили година, а после се чудят как да ги отучат.
26 Мар 2018, 10:28
Аз стриктно следях храната на децата от 0 до 2г със сигурност. Захранвах по метода на Захранване водено от бебето, което пък научи децата да правят разлика между храните и да познават плодовете и зеленчуците такива каквито са. Сокове не съм давала изобщо, както и шоколад и какъвто и да е джънк поне до към 4-та година. Разбира се най-голямото предизвикателство бяха бабите, особени моята майка, която смяташе, че горкото ми дете на 9 месеца е буквално малтретирано защото не му се дава шоколад. Просто някъде след 5-та година се примирих, че докато са при нея за един ден може да ядат някакви такива сладки неща.
Сега са вече големи, на 7 и на 5 години и ние им даваме понякога шоколад и постоянно говорим за храната коя храна дава сила, коя ни разболява... Давам им да ми помагат в готвенето - това е доста стимулиращо.
27 Мар 2018, 09:23
Все пак неможе да се обвиняваме, ако някой е научил първоначално зле децата, може да нае е имал необходимите знания, важното е, когато се осъзнае човек да прави всичко по силите си да предлага здравословни алтернативи. Вместо да си хапва кроасани и бисквити, детето може да яде домашни такива, да ви кажа честно, дори не виждам голям проблем в това да изяде 2-3 парчета домашен кекс със захар, пред това да яде кроасан или пък някакви вафлички,които освен захарта, имат още един тон подобрители, оцветители, овкусители и консерванти. Понякога малкото зло е по-добро.