Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
16 Фев 2017, 16:03
Винаги като правя спагети, ги правя със сос от домати и кайма и вече почнаха да ни омръзват. Как да направя спагети с млечен сос, да не е много тежък и с много сметана? Когато ям на заведение такива, много ми харесва, но вкъщи не успявам да го постигна.
16 Фев 2017, 16:40
puhcheto написа:Винаги като правя спагети, ги правя със сос от домати и кайма и вече почнаха да ни омръзват. Как да направя спагети с млечен сос, да не е много тежък и с много сметана? Когато ям на заведение такива, много ми харесва, но вкъщи не успявам да го постигна.
Аз смесвам сметана с прясно мляко, забелязала съм, че ако ям само сметана после ме боли корема. Някой път вместо прясно мляко, слагам сметана и малко пилешки бульон с една лъжица картофено пюре вътре, но това са си мои изгъзици.

Сварявам го леко да стане на сос, добавям шунката, която предварително съм посготвила, слагам кашкавал в соса да се стопи и смесвам с пастата
накрая сипвам няколко парченца препържен бекон, нарязан на ситно.
17 Фев 2017, 09:46
Може и да ви се стори странна моята "рецепта", но нали даваме идеи, аз правя пастата с настъргани или нарязани ситно сурови домати, от по-месестите сортове, за да не е съвсем сок, ситно нарязани или настъргани краставици и сирене + сол, олио и оцет. Нещо като настъргана шопска салата със спагети. Слагам горещата сварена паста при зеленчуците със сиренето, които са студени и не го топля допълнително. Става бързо и е много свежо според мен.
17 Фев 2017, 09:54
ToniT написа:Може и да ви се стори странна моята "рецепта", но нали даваме идеи, аз правя пастата с настъргани или нарязани ситно сурови домати, от по-месестите сортове, за да не е съвсем сок, ситно нарязани или настъргани краставици и сирене + сол, олио и оцет. Нещо като настъргана шопска салата със спагети. Слагам горещата сварена паста при зеленчуците със сиренето, които са студени и не го топля допълнително. Става бързо и е много свежо според мен.
Лол! Е за това някой италианец ще се самоубие, но е много интересно и свежо! :) Нещо като шопска салата с основно, може би ще пробвам, макар че вкуса на суровите домати не ми харесва - нарязан, що задължително ще си направя експеримент.

Това вече е нетрадиционна импровизация и аз я подкрепям с две ръце.
17 Фев 2017, 10:08
Като не ми се яде спагети с кайма или някакво друго месо, си правя един спаначен сос. Задушавам зелен лук и чесън и после към тях добавям спанака и той да се задуши. Наливам малко вода и малко сметана, като слагам и брашно да се сгъсти. Подправям с черен пипер, магданоз и босилек.
15 Мар 2017, 13:16
dejavu написа:Като не ми се яде спагети с кайма или някакво друго месо, си правя един спаначен сос. Задушавам зелен лук и чесън и после към тях добавям спанака и той да се задуши. Наливам малко вода и малко сметана, като слагам и брашно да се сгъсти. Подправям с черен пипер, магданоз и босилек.
това пасираш ли го накрая, аз бих го пасирала, да стане гладка паста? :)
Иначе напоследък си правя, съвсем обикновени спагети, а накрая в един тиган слагам зехтин, чесън, нарязани домати на парченца,маслини, няколко листа босилек, сипвам спагетите, разбърквам и сервирам. Отгоре с малко пармезан или нашенски кашкавал.
15 Мар 2017, 13:55
Много добри предложения и много вкусни. На мен ми омръзна постоянно да ядем паста с доматен сос, но не мога изобщо да им прокарам идеята за зеленчукова вариация на сос. Как успявате да ги накарате да ядат паста със зелен боб например? Ще ми се нещо такова да изям, то е ясно, че сама ще си го ям, предложения?

- pasta-with-greenbeans-and-cherry-tomatoes2.jpg (82.63 KiB) Прегледано 349 пъти
18 Мар 2017, 10:01
може д аси сготвиш зеления боб на тиган със зехтин и чесън, да добавиш чери доматите, колкото да пуснат сос, омесваш с всичко, слагаш пармезан и хапваш, а те да те гледат!
23 Мар 2017, 13:01
На мен ми харесват много със сметанов сос, слагам понякога грах в него, бяло месо, разтопявам кашкавал.
много е важно, за да не стават сухи спагетите, да им се добави малко от водата, в която са се варили. Постоянно виждам спагети с много сух сос, така дори и вкуса им не е толкова добър.
23 Мар 2017, 13:32
Любим зеленчуков сос, който дори не изисква готвене - песто + падмеджано. :) Ако не сте привърженици на готовото песто,като мен, спокойно може да си направите с една връзка подправка по избор, на мен ми е любимо от смес босиле и магданоз, 10-тина кедрови ядки, 2 с.л. зехтин, сол, пипер, лимон. всичко го смилате в блендер и слесвате със спагетите
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.