Гримирането при тийнейджърите

Съвети за родители, отношения между тийнейджъри и възрастни, трудни въпроси

Гримирането при тийнейджърите

Мнениеот Коцева » 04 Фев 2014, 17:39

Осъзнавам, че на тази възраст е по-добре да бъдеш приятелка с дъщеря си, от колкото майка, но се опасявам да не прекаля или с едното, или с другото!

Дъщеря ми ще става на 15 години и иска да се гримира. До сега не съм забранявала нищо, но и тя не е повдигала въпрос за гримирането, използваше си само семпло балсамче за устни.

Голямата ми питанка е, какъв грим да й купя и позволя да си сложи? :? Мисля, че не е много подходящо да й връча черен молив и да се цапа на водя с него.
Плаша се като виждам други тийнейджъри, особено от нейния клас – фон дьо тен, пудри, руж, очна линия – каквото се сетите! :x

Разбирам, че тя се чувства дискомфортно в такава ситуация сред тези тийнейджъри, но не бих и позволила да се опитва да прилича на тях, а не на себе си!

Хайде, помогнете ми тийнейджъри, какъв грим е подходящ :idea: за едно 15 годишно момиче, според вас? Тя иска да й купя руж и спирала, не държи на друго, но ружа не е ли прекалено тежък за тази възраст? :?
Коцева
 
Мнения: 213
Регистриран на: 04 Фев 2014, 17:36

Re: Гримирането при тийнейджърите

Мнениеот annydance » 04 Фев 2014, 17:46

Не е ли напълно нормално й вземеш една хубава спирала, така че да си личи, че има грим, а не просто тя да си знае, че има, един коректор, ако е с проблемна кожа и някой от балсамите за устни на Нивея, те имат лек блясък, който е ненатрапващ се.
Що се отнася до ружа, можеш да й вземеш някакъв прасковен съвсем лек, добра идея е :!:
Това мисля, че е достатъчно, предполагам, че не ходи на дискотеки още, малка е, като му дойде времето й заеми някои от твоите сенки за очи, например ;)
annydance
 
Мнения: 445
Регистриран на: 06 Ное 2013, 14:13

Re: Гримирането при тийнейджърите

Мнениеот Masrya » 08 Фев 2014, 03:30

И аз там някъде започнах да се гримирвам, според мен черен молив е вулгарно на такава възраст, но тя акО иска нека да пробва. На мен са ми казвали че не ми отива много пъти, но аз не слушай по-възрастни. Не е изключено че така или иначе ще прави експерименти с гримове ако и харесва това, докато не открие своя стил.
Едно 15 годишно момиче би изглеждало достатъчно свежо със светли сенки, може блестящи.. някакъв нежен цвят молив за очи, спирала и гланс за устни. Ружът е за доста по-възрастни, но ако желае може руж, спирала и гланс, без да гримирва очите...
Аз лично се отвращавам виждайки нацапани пикли с тупирани коси, фон дьо тени и очни линии, мразя черен молив вътре в очите,... това убива невинността. Както и да е, важното е дъщеря ти да не кара хирата да си мислят лошо за нея чрез външния си вид. А общо взето всички тийнейджъри са кукута, един ден това минава и после гледаме снимки и се смеем на себе си. Най-важното да я опазиш да не започне със секса на тази възраст...
Masrya
 
Мнения: 21
Регистриран на: 31 Яну 2014, 02:38

Re: Гримирането при тийнейджърите

Мнениеот m.vulev » 10 Фев 2014, 15:10

Защо е необходимо едно момиче, почти дете да се цапа и да прилича (не искам да те обиждам, но се сещаш на какво приличат)... а и независимо дали се гримира или не ще има момчешки набези, това е ясно... по-добре я убеди, че съученичките й приличат по-скоро на клоуни, от колкото на млади "дами"
m.vulev
 
Мнения: 182
Регистриран на: 16 Дек 2013, 13:11

Re: Гримирането при тийнейджърите

Мнениеот krasyto » 11 Фев 2014, 15:01

m.vulev написа:Защо е необходимо едно момиче, почти дете да се цапа и да прилича (не искам да те обиждам, но се сещаш на какво приличат)... а и независимо дали се гримира или не ще има момчешки набези, това е ясно... по-добре я убеди, че съученичките й приличат по-скоро на клоуни, от колкото на млади "дами"


Едно време е нямало такива неща. От моята майка дори знам, че са им забранявали да си слагат даже спирала и са си каносвали веждите и миглите.
krasyto
 
Мнения: 14
Регистриран на: 11 Фев 2014, 14:53

Re: Гримирането при тийнейджърите

Мнениеот pepa1974 » 28 Фев 2014, 21:58

Първо на първо, колкото и да не ви се иска, на 15 години "момиченцата" са си вече млади женички, в древността са раждали на по 12!
Мисля, че всичко забранено е най-сладко и в този смисъл, по-добре майката да избере и купи козметиката за дъщеря си е най-добрият вариант.Хем ще е подходяща като качество, хем -балансирана като количество! ;)
Бих избрала качествена антиалергична спирала-от най-висок клас, някакъв молив за очи- с проверен срок на годност!, указания да няма опасни консистенции за очите, гланц за устни-също проверен, но без фон дьо тен-и и други запушващи порите продукти!
Предупреждавам и с боите за коси!!!!Правят алергии, особено тези с амоняка като Garnier Color Sensacion! Следете етикетите! Продуктите да са в срок на годност, да имат всички необходими указания, особено, когато се купуват за тийнейджъри!
pepa1974
 
Мнения: 367
Регистриран на: 02 Дек 2013, 20:20

Re: Гримирането при тийнейджърите

Мнениеот Mon_ton » 26 Ное 2014, 10:56

Сякаш и аз на тази възраст съм започнала да се гримирам, по абсолютно лапешки стил, разбира се, сега като гледам снимки се чудя на себе си. Но мисля, че е добре да ѝ удовлетвориш желанието и да ѝ вземеш поне спирала, руж не мисля, че има нужда, ама тя ще си каже, достатъчно на едно момиче е да има хубави мигли и свежи устни :)
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Гримирането при тийнейджърите

Мнениеот Pipilota » 04 Дек 2014, 11:42

Лошо няма да се гримират, стига да бъде с добра козметика и да не са като клоуни децата! Иначе е сладко да си подчертаят очите и устните, но с лек грим! :) :D
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Гримирането при тийнейджърите

Мнениеот Lisica » 17 Апр 2015, 13:09

Аз се гримирам от доста малка, още на 14г. започнах, в началото повече разбира се, сега по-малко. Сега като се замисля, чак съм била смешна, но такова си беше времето. Сега ползвам само очна линия и малко гланц :)
Аватар
Lisica
 
Мнения: 1044
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Re: Гримирането при тийнейджърите

Мнениеот Rali_hr » 22 Апр 2015, 10:31

За щастие сега децата се гримират много по-малко и се замислят как изглеждат, едно време имаше намазани още 12 годишни деца.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Следваща

Назад към Тийн свят

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта