Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Вкусната рецепта за мешана скара по старозагорски

12 Фев 2014, 13:06

Мешаната скара по старозагорски е стара ресторантска рецепта, която като дете съм ял на култовия ресторант Мечи Кладенец.
Нещо ужасно вкусно - всякакви карначета, кебапчета, кюфтенца, с малко пържени картофки и полети със специален таен сос, задушени в гювече. Ммммм, ако има и топла питка с чубрица, изяждам поне две такива. После ми е лошо и се псувам за лакомията, ама няма как. :lol:
Това само в Стара Загора ли го правят или го има и в други градове? Никъде другаде не съм ял такава.

meshanaskara.jpg
meshanaskara.jpg (41.71 KiB) Прегледано 18436 пъти

Такива вкусотии ям в Кончето, един хотел-ресторант на разклона за село Пряпорец, посока Минералните бани. Много хубав ресторант, с вкусна кухня.

agne.jpg
agne.jpg (132.14 KiB) Прегледано 18436 пъти

Идеален е за почивка сред природата, даже мобилните оператори са със слаб обхват там. Пълен релакс.
Опитайте и да ви е вкусно. :lol:

Re: Вкусната рецепта за мешана скара по старозагорски

12 Фев 2014, 14:18

Имайте прошка! :lol:
Добре де, някой ще каже ли, какъв е тайният сос? Без него явно не е така вкусно!

12 Фев 2014, 17:35

Никаква милост!!!!
Аз съм от Плевен, но не бях чувал за такова нещо до сега!
Всичко хубаво, но не разбирам защо всички тези вкусотии са в гювече! Най-вкусното нещо за мене е добрата стара скара и нищо повече :!: :!:

12 Фев 2014, 22:31

valiopaf написа:Никаква милост!!!!
Аз съм от Плевен, но не бях чувал за такова нещо до сега!
Всичко хубаво, но не разбирам защо всички тези вкусотии са в гювече! Най-вкусното нещо за мене е добрата стара скара и нищо повече :!: :!:

Защо са в гювече ли? Нещо подобно съм ял, наистина в едно село до Стара Загора, при един стар кръчмар. То си е пак мешана скара, но първо, приятно задушена и всичко е попило сосеца, второ, за любителите на топенето на къшейчета, сосчето е страхотно. Нека да ви предупредя, че не е много подходящо за хора, които не трябва да ядат мазно.
Мисля, че тайната на соса е в гъбките, които слагат.

13 Фев 2014, 12:32

Всичко сготвено в гювеч е уникално вкусно!

13 Фев 2014, 13:04

Какви други вкусотии има в ресторанта? Ще ми се иска да отида и да видя, от снимките направо отделям слюнка, пореден час.
Моля за милост, хехе...

17 Мар 2015, 14:04

Никога не съм ял подобно нещо, но ми се прииска да си направя! :) От всичко в гювече и за капак пържени картофи, хич обаче няма да се отрази добре на колана ми. :lol:

17 Мар 2015, 15:21

Сега ми се прииска да си хапна нещо такова, по принцип не си падам по месото, но това събуди хищника в мен! :mrgreen:

17 Мар 2015, 16:32

На това му се казва сериозно и хубаво хапване! :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

20 Мар 2015, 11:05

На това му се казва супер богато меню, как да не си го хапне човек с удоволствие? :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2