Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
15 Фев 2014, 21:55
Здравейте!
Как най-лесно да почистя бял боб от люспите. Нещо елементарно, но не знам как се прави най-добре. Става много по-вкусна боб чорбата и освен това, няма ги тия шлюпки, които се въртят между зъбите.
Срам не срам, питам, казвайте. Че няма да се омъжа, ако излезе, че такива елементарни неща не знам
18 Фев 2014, 11:03
Всичко е въпрос до накисване за няколко часа предварително, както и до варене на слаб огън. След това имаш малко работа с пръстите, но е много лесно, особено ако бобът е едър. Чувала съм, че може да се добави сода във водата, в която се накисва, но според мен е напълно ненужно.
31 Юли 2014, 16:43
Evangelina написа:Всичко е въпрос до накисване за няколко часа предварително, както и до варене на слаб огън. След това имаш малко работа с пръстите, но е много лесно, особено ако бобът е едър. Чувала съм, че може да се добави сода във водата, в която се накисва, но според мен е напълно ненужно.
Във водата в която го вариш сложи малко сода, много по-лесно е всичко.
21 Юли 2017, 15:06
Чак пъук да се чопли боба?! Не може ли като държиш толкова да си вземеш гол боб, който е толкова гаден, така да се каже, няма добър вкус. Тези, които са по-дебелите люспи, при варенето, след като сменяш водата,можед а ги разтъркаш под чешмата с ръце, те ще изпадат, но всичкия да се обели няма как, пък и няма смисъл.
11 Фев 2019, 11:07
Отдавна не си причинявам тази мъка, а купувам от беления боб на Крина. Малко е по-скъп, но пък не ядем всеки ден боб. По-лесно се готви, няма люспи и действа щадящо на стомаха.