Менделеевата таблица в мечето Барни!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Менделеевата таблица в мечето Барни!

Мнениеот Fancy » 19 Фев 2014, 16:37

Имам племенник, който обожава мечето Барни, както и рекламата, пее ми редовно песничката и докато яде десертчетата му е любимо да си припява и да зяпа опаковката с мечето! :!:

Един ден успях да откъсна опаковката от малките му ръчички, за да видя какво е съдържанието на любимото му мече и тогава щях да получа сърдечен пристъп! :cry:

Менделеевата таблица халва да яде, толкова боклуци има събрани в мечето Барни, че въобще не зная как не ги е :oops: срам :oops: да пишат, че не съдържа това или онова. :!:

Не зная дали родителите се подвеждат от рекламата и заради това купуват или просто нехаят за здравето на децата си, :? но наистина е събрана Менделеевата таблица в мечето Барни, което се равнява на две хапки, всичко на всичко! :roll:

Вие заглеждали ли сте се в съдържанието на Барни и купувате ли го, често виждам малки калпазани, които се тръшкат за него, устоявате ли на сълзите на децата си :roll: или отново
склонявате и купувате?
Fancy

Re: Менделеевата таблица в мечето Барни!

Мнениеот maminka » 19 Фев 2014, 16:40

Стараем се да се храним безопасно, но това е невъзможно така или иначе, затова понякога им купувам и от мечетата Барни. Страшно се кефим на рекламата, даже май повече, от колкото на самите мечета :D
maminka

Мнениеот SilviyA.. » 25 Мар 2014, 12:14

Аз спрях от доста време да купувам мечето Барни, а и много други сладкиши в лъскави и цветни опаковки. Сега все още купувам на моя син (6г.) кроасан Чипикао, но веднъж в седмицата. Обяснила съм му колко вредни неща има в тези сладкиши, които са толкова добре опаковани и се намират в изобилие във всеки магазин или лавка. Освен Е-тата, притеснително е и съдържанието на глюкозо-фруктозен сироп, както и хидрогенирани мазнини, а всичко от това се съдържа именно в тези кексчета, кроасани, вафли, десерти, кубети, солети и чипсове. Всъщност от нас възрастните зависи дали децата ни ще ядат повече или по-малко от всички тези неща, а и дали ще гледат в захлас рекламите, които са толкова увлекателни и ни внушават, че мечето Барни (например) е толкова вкусно и полезно, че направо си е престъпление да не купиш на детето си. :idea:
SilviyA..

Мнениеот niya_mazova » 25 Мар 2014, 13:46

SilviyA.. написа:Аз спрях от доста време да купувам мечето Барни, а и много други сладкиши в лъскави и цветни опаковки. Сега все още купувам на моя син (6г.) кроасан Чипикао, но веднъж в седмицата. Обяснила съм му колко вредни неща има в тези сладкиши, които са толкова добре опаковани и се намират в изобилие във всеки магазин или лавка. Освен Е-тата, притеснително е и съдържанието на глюкозо-фруктозен сироп, както и хидрогенирани мазнини, а всичко от това се съдържа именно в тези кексчета, кроасани, вафли, десерти, кубети, солети и чипсове. Всъщност от нас възрастните зависи дали децата ни ще ядат повече или по-малко от всички тези неща, а и дали ще гледат в захлас рекламите, които са толкова увлекателни и ни внушават, че мечето Барни (например) е толкова вкусно и полезно, че направо си е престъпление да не купиш на детето си. :idea:

Надявам се да си успяла навреме да го вразумиш, тъй като имам позната, която държеше изкъсо детето си, когато беше по-малка, но сега е 6-ти клас и без един шоколад + един чипс на ден не минава.. много е страшно, но аз те подкрепям, важно е да е обясни, а не само да се забранява! :!: :!: :!:
niya_mazova

Мнениеот silver933 » 04 Дек 2014, 14:46

Лесно се контролират малки деца, когато пораснат вече избора е техен, не може да го убеждаваш колко е зле, пък ти да ядеш вафли :) от друга страна като станат ученици сами ще си решават децата.
Аватар
silver933

Мнениеот mamina » 05 Фев 2016, 10:57

Редовно ги купувахме - гледам без консерванти, оцветители пише и затова :shock:
mamina

Мнениеот Rali_hr » 05 Фев 2016, 11:12

mamina написа:Редовно ги купувахме - гледам без консерванти, оцветители пише и затова :shock:

Това май вече е рекламен трик, но има предостатъчно други неща, които да развалят пълноценната храна. Но голямата реклама няма да е за добро, нали знаеш. избягвам да купувам такива неща за вкъщи, предпочитам да напрвя, дори и да са с бяло брашно, определено са по-добре от набухвате ли и подобни гадости, които слагат.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот penelopa » 08 Фев 2016, 10:22

Не купувам сладки неща, макар че понякога ми се прияжда много, сещате се в кой период :grin: . През другото време не се и сещам за сладко :grin:
penelopa

Назад към Рецепти и полезни съвети