Има ли спасение от колита?

Има ли спасение от колита?

Мнениеот m.vulev » 20 Фев 2014, 14:06

Преки около половин година се започна историята с колита! Редуваха се запек и диария, често само слуз /без кръв/, страх те е да хапнеш каквото и да е, за да не се наложи да търчиш към тоалетната – пълен ужас!

Реших, че няма да се давам и започнах самолечение, като основно диета /ако може да се сметне към лечението/, за сметка на това беше много строга, имах период, в който ядях само сирене и ориз, всичко друго предизвикваше реакции! Затова си взех направление за гастроентеролог, който изписа пробиотици и Дуспаталин, каза че до 10 дни всичко трябва да е преминало.

Както се сещате – ефект нямаше, вкараха ме в болница за изследвания, не искам да разказвам с подробности случки от там, но който е прекарал подобно заболяване знае какво представляват и изследванията.
Откриха нещо, което всички знаехме – колит и СРДЧ, като основен проблем ми е колита!

Нещата спряха до положение диета и пробиотици, опитвам се да разнообразявам и да не е така строга, но от страх не ям непроверени храни. Разбира се съм се отказал отдавна от пържено, подправки, пресни салати, бобовите храни и всички напитки, които дразнят по един или друг начин!
Желанието ми след тази дълга история е да почерпя малко информация от хора, прекарали колит, които са се излекували по някакъв начин или пък са в процес, също да се допитам кои храни им действат добре, освен основните източници на въглехидрати – картофи, ориз и хляб?!
m.vulev
 
Мнения: 182
Регистриран на: 16 Дек 2013, 13:11

Re: Има ли спасение от колита?

Мнениеот red_eyes » 20 Фев 2014, 14:09

При мен формата е доста по-лека, също имам колит, но с чест запек, който се "лекува" с много плодове, чайове, опитвам се да не ям хляб, орис, картофи, гледам да са по-разхлабващи, като лекарство единствено приемам от време на време Еспумизан, но гледам да го взимам само в краен случай! ;)
Аватар
red_eyes
 
Мнения: 487
Регистриран на: 18 Дек 2013, 16:12

Re: Има ли спасение от колита?

Мнениеот FramarLekari » 17 Мар 2014, 15:39

Здравейте,
може да опитате да приложите алтернативни методи за лечение на колита, които включват различни техники за релаксация и енергизиране на организма, диетолечение и билково лечение. Информация може да намерите тук: Алтернативно лечение на колит
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани болести на храносмилателната система

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта