05 Мар 2014, 15:13
05 Мар 2014, 15:16
05 Мар 2014, 16:15
05 Мар 2014, 16:29
06 Мар 2014, 01:21
06 Мар 2014, 15:46
niya_mazova написа:При последният гинекологичен преглед, лекарката ми каза, че имам раничка на шийката на матката. Спомена, че е много малка и няма смисъл да бъде третирана, тъй като не съм раждала и нямам направени аборти!
Това ми се видя несериозно, затова реших да пиша тук, също така и да запиша час при друг специалист за второ мнение! Вчера минах и при него, каза ми, че е добре да се направи изследване, за да се установи дали има наличие на ЧПВ и ако е така, кой/кои щамове.
Да, обаче това струва 150 лева, отделно трябва да се прати материала до София, а не зная какви са рисковете през това време, тъй като правим едногодишни опити да имаме бебе!
Първата лекарка ми каза, че е възможно да се е появила от нелекувано бяло течение, груб полов акт, също и след аборт или раждане, нещо, което не съм преживяла, но не съм забелязала нито едно от останалите изброени.
Интересува ме, дали трябва да направя препоръчаното изследване и дали пречи, ако раничката на шийката на матката при забременяване?! Ще бъда щастлива, ако някой сподели своята случка!
П.П. Знаете ли какви са методите за лекуване на раничката на шийката на матката??