Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да реагирам, когато детето се тръшка навън?

26 Юли 2015, 08:37

rabotnata pchela написа:С моят не съм имала хич проблеми, когато беше малък, беше разбрано дете! :)

Малко са тези деца, обикновено все се тръшкат и са неразбрани! Така са научени, каквото и да искат да бъде на мига!

22 Ное 2018, 11:56

Аз реагирам като не правя нищо. Седя до детето, не го оставям, но и не го убеждавам да спре. Не се опитвам да обяснявам, защото никой не ме слуша. Научих се да се абстрахирам от чуждите погледи и шушукания. Като мине афекта, тогава говорим и обяснявам. Докато крещи и се търкаля, нито ще ме чуе, нито ще ме разбере. Това си е етап, който минава. дай боже да са по-кратки тия етапи, но това никой не знае...

26 Ное 2018, 12:52

На мен ми става двойна главата и не мога да го изтърпя. Знам че не е правилно, но не мога да издържа да говоря, да убеждавам и обяснява. А и умирам от срам. Такива сцени сме имали че ум да ти зайде!

26 Ное 2018, 17:27

Бреййй виждала съм такива деца, направо не знам какво да кажа. Моите не са правили така, но съчувствам на родителите. Може би детето разбира, че номерът ще мине или това е начин да търси внимание или да покаже своя инат, знам ли.

26 Ное 2018, 18:08

Добре, че моите деца не са ми погаждали такива номера. Че като се знам каква съм набивам го там н апътя и хич и окото ми няма да трепне даже и го прибирам у нас да реве колкото иска . Да видим като не излиза известно време от къщи нма ли да му светни лампичката, че туй дето го прави не е хубаво. Колкото и малко да е чак пък да не разбира като му говорят, не знам. Те нали сега бебешки пубертет имало, не знам си какво, едно време децата как нямаха такова нещо, не знам.

05 Дек 2018, 15:15

Толкова пъти ми се е случвало че по едно време бях претръпнала. Наистина, след опити да го успокоявам, да го залъгвам с играчка, да повишавам тон, стигнах до извода, че е най-добре да стоя до него безмълвна и да чакам да мине. Струва ти се че е цяла вечност, но върши работа.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2