Може ли да бъде предотвратен фебрилен гърч???

Може ли да бъде предотвратен фебрилен гърч???

Мнениеот M.Tasheva » 14 Мар 2014, 14:38

Бих искала съвет, тъй като явно не получавам адекватната лекарска помощ за моето дете, като обсъдим този ужас за всяка майка – фебрилният гърч!

Майка съм на 6 годишно момиченце, до сега е имала два фебрилни гърча на 3 и на 4 години. Ходихме по доста лекари и чух много и различни коментари, по-скоро с цел да успокоят мен, а не да помогнат на детето ми. Казваха ми, че няма да се повтори и че ще го надрасте, когато всичко беше месеци наред ок, наистина се успокоих, като вярвах, че няма да направи втори гърч.

Година по-късно тя ходеше на градина, разбира се започна да се разболява все по-често и отново се повтори този ужасен ден, в който направи нов гърч.
Направихме ЕЕГ, което е в норма, но това по никакъв начин не може да ме успокои вече.
От тогава не съм я пускала на градинка,а сега като чух и за новата вълна от грип, която се задава се чувствам още по-обезпокоена.

Скоро вдигнахме температура и само се молех лекарствата, които му дадох да я стопират, това ли е единственият начин да се предотврати гърч? Чудя се дали не са противопоказни охлаждащите компреси при фебрилен гърч?
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55

Re: Може ли да бъде предотвратен фебрилен гърч???

Мнениеот penny » 14 Мар 2014, 14:48

Не зная как е при вас, но ние много бързо вдигаме висока температура, трябва да попиташ педито за лекарство, което действа мигновено, за да не се стига до такива ситуации :!:
penny
 
Мнения: 498
Регистриран на: 05 Дек 2013, 15:13

Re: Може ли да бъде предотвратен фебрилен гърч???

Мнениеот dafni d » 15 Мар 2014, 20:30

Г-жо Ташева,

Преживяла съм този ужас, който в момента се сблъсквате...Дъщеря ми която сега е вече над тридесетте,получаваше гърчове на няколко пъти.Първият гърч го получи от уплах при падане ,беше още преди да проходи.След това още 2-3 пъти.Спомням си,че лекуващ лекар й беше назначил лекарството "Стазепин" ,давахме й го вечер преди лягане.През деня
ходеше на детска градина.От лекарството ли,израсна ли ,както и на мен ми казваха незнам,но Слава на Бога проблема отдавна е разрешен.Моят съвет е : Имайте винаги под ръка малка лъжичка,която е намотана с малко памучен плат,който при гърч да й разтворите устната кухина за изваждане на езика.При нужда се прави изкуствено дишане.

С уважение:Дафни
dafni d
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Мар 2014, 20:03


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с детски болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron