Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
14 Яну 2015, 16:22
Сиренето на баба, това е най-сигурния варинат, за щастие в наши дни все още могат да се намерят хора, които гледат крави да ви продадат мляко и да си направите истинско сирене.
21 Яну 2015, 15:20
Anka написа:Сиренето на баба, това е най-сигурния варинат, за щастие в наши дни все още могат да се намерят хора, които гледат крави да ви продадат мляко и да си направите истинско сирене.
Така е но нас ни мързи да си правим сирене, друго си е да отидеш в магазина и да си купиш
23 Яну 2015, 10:50
Аз винаги си правя сирене сама, вярно, че в началото е трудно, докато се научиш, но след това знам, че ям 100% чист продукт и си го хапвам с чиста съвест. А и като сиренето е домашно не ядеш чак толкова много както яко е купено и се разкашва във яденето след 30 секунди.
23 Яну 2015, 12:21
Lili_pili написа:Аз винаги си правя сирене сама, вярно, че в началото е трудно, докато се научиш, но след това знам, че ям 100% чист продукт и си го хапвам с чиста съвест. А и като сиренето е домашно не ядеш чак толкова много както яко е купено и се разкашва във яденето след 30 секунди.
Браво, малко хора се занимават с това начинание. Все сме мързеливи, аз от магазина май най-много харесвам сиренето Кортен, но солено идва ;(
29 Яну 2015, 18:05
Сиренето на баба!

Най-гарантирания вкус, хехе! А все още с малко желание, всеки може да си направи.
04 Мар 2015, 10:37
Mon_ton написа:Сиренето на баба!

Най-гарантирания вкус, хехе! А все още с малко желание, всеки може да си направи.

И на мен ми се иска вече да си направя, яд ме е, че от магазина за почти същите пари ям нещо, което не знам какво е! Мисля да пробвам да си направя, работата е там, че аз страшно много обичам сирене и не сядам на масата без сирене ;(
04 Яну 2017, 12:41
rabotnata pchela написа:Lili_pili написа:Аз винаги си правя сирене сама, вярно, че в началото е трудно, докато се научиш, но след това знам, че ям 100% чист продукт и си го хапвам с чиста съвест. А и като сиренето е домашно не ядеш чак толкова много както яко е купено и се разкашва във яденето след 30 секунди.
Браво, малко хора се занимават с това начинание. Все сме мързеливи, аз от магазина май най-много харесвам сиренето Кортен, но солено идва ;(
И мен ме мързи,но се хващам 1 път в месеца, отивам на село с баба с продуктите, правим сиренето заедно, когато се отцеди, го слагаме в две кофички със суроватка и си тръгвам до другия месец, когато пак се повтаря действието.
05 Яну 2017, 14:38
От купените сирена това на Верея съм забелязала, че не ми се разпада като го сложа да се изкисва. Иначе и ние сега сме на домашно, което изобщо не мърда във водата. И него го изкисвам, защото ми е солено.
05 Яну 2017, 15:04
А защо ги изкисвате във вода? Аз си го ям директно от торбичката, като го изкисна не ми харесва на вкус.
05 Яну 2017, 16:53
Купувам сирене, което го водят домашно, 9 лева му е килограма, слагам от него не се разпада във вода, но само за опита го направих, аз също си гобичам солено.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.