Домашни рецепти за почистване, вместо препарати?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Домашни рецепти за почистване, вместо препарати?

Мнениеот Nightmare » 19 Мар 2014, 17:44

Писна ми да купувам различни препарати, от които не винаги има полза, а и не са никак евтини. В къщи имаме от всичко и по много, само че не са така ефективни, колкото ми се иска или повреждат тъканите, тъй като са прекалено силни, или са прекалено слаби, съответно неефективни!

Чувала съм много и добри отзиви и рецепти със сода за хляб :idea: , която се ползва за почистване на почти всякакви повърхности, но пък не зная нито една домашна рецепта за приготвяне на разтвор, с който да чистя, вместо химията, с която го правя в момента!
Ще се радвам ако споделяте в тази темичка различни домашни рецепти за приготвяне на разтвори, с които да почиствам вкъщи или дрехите, които изискват повече внимание като вълнените или копринените! :?
Nightmare
 
Мнения: 494
Регистриран на: 11 Ное 2013, 15:00

Re: Домашни рецепти за почистване, вместо препарати?

Мнениеот Fancy » 19 Мар 2014, 17:52

От както забременях, не мога да използвам никакви препарати, тъй като ми става лошо от тях и се спрях точно на това - сода бикарбонат, лимон, памучни кърпи, между другото и чорапогащниците вършат идеална работа за почистване на прах от мебели и теракота се лъсва идеално. Има и доста рецепти с лимонтузу, както и амоняк, но имам проблем с миризмата, не мога да ги използвам :(
А рецептите са различни според това какво искаш да чистиш, ако е гладка повърхността и не трябва да се драска няма да слагаш сода, а само с лимон и т.н. ;)
Fancy
 
Мнения: 497
Регистриран на: 19 Окт 2013, 11:25

Re: Домашни рецепти за почистване, вместо препарати?

Мнениеот Nely Nel » 30 Апр 2020, 17:17

Аз използвам едни много добра смес за почистване на стъкла. Прави се от две чаши вода, половин чаша оцет и половин чаша чист спирт - 70 градуса. За аромат слагам и 1-2 капки етерично масло. Почиства идеално. :wink:
Аватар
Nely Nel
 
Мнения: 49
Регистриран на: 05 Дек 2019, 14:41


Назад към За дома – съвети и идеи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron