За йоркширския териер и грижите!

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

За йоркширския териер и грижите!

Мнениеот annydance » 24 Мар 2014, 15:03

От както се преместих в апартамент съм нямала куче, а от както се помня в семейството ми винаги е имало и много ми липсва тази безкористна обич, с която ни даряват кучетата :!:

Сега си мислих да си взема малко кученце, като йоркширския териер, но четох по форуми за необходимите им грижи и почти успяха да ме разубедят, но като че ли тези теми бяха анти йоркширския териер. :x
Пишеха, че са много болнави, миризливи, трудно се поддържа козината – само със скъпи препарати, често ходили по малка нужда, имали капризи към храната, но не съм убедена във всичко от написаното!

Като видях раздела Ветеринарна медицина, реших, че тук ще можете да ми дадете най-адекватни съвети за отглеждането и грижите, които са необходими за йоркширския териер. :roll:
annydance
 
Мнения: 445
Регистриран на: 06 Ное 2013, 14:13

Re: За йоркширския териер и грижите!

Мнениеот niya_mazova » 24 Мар 2014, 15:08

Близка моя приятелка има Йоркширец - Йорки! :lol: :lol: В действителност са мноого сладки, в тях никога не ми е замирисало на куче, но тя полага достатъчно грижи за козината и хигиената му, но не и с безбожно скъпи препарати, така че не мога да ти кажа, до колко са миризливи, иначе Йорки няма здравословни проблеми, на кратко не съм видяла нищо от това, което си прочела във форумите, Анни! ;)
Някой, който има йоркширец да потвърди от първо лице, ще е супер! ;)
niya_mazova
 
Мнения: 443
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: За йоркширския териер и грижите!

Мнениеот Цвети Цветкова » 14 Яну 2020, 12:03

От няколко месеца си имаме йорки и мога да кажа, че почти нищо от това, което сте чели не е вярно. Кученцето е много сладичко, къпем го редовно и изобщо не мирише. Естествено, че не трябва да му се дава да яде какво да е, все пак не е прасе, а и йоркитата имат чувствително стомахче, но храната му не е скъпа, нито шампоана. И козинката му не е трудна за поддържане, макар че е дълга. Все едно си имаш плюшена играчка, която сама идва при теб да се гушка и да си играете. :smile:
Цвети Цветкова
 
Мнения: 166
Регистриран на: 16 Сеп 2019, 11:23


Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта