Ограничена атрофия на главен мозък

Ограничена атрофия на главен мозък

Мнениеот ВАЛЕРИАНИНА » 25 Мар 2014, 12:28

Има ли лечение за ограничена атрофия на главен мозък мкб G31.0?
ВАЛЕРИАНИНА
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Мар 2014, 12:12

Re: Ограничена атрофия на главен мозък

Мнениеот FramarLekari » 26 Мар 2014, 15:16

ВАЛЕРИАНИНА написа:Има ли лечение за ограничена атрофия на главен мозък мкб G31.0?


Здравейте, ВАЛЕРИАНИНА,

лечението на ограничена атрофия на главен мозък (мкб G31.0) е предимно симптоматично - към поведенческите или речевите промени. Антидепресанти и антипсихотици са две от най-често срещаните видове лекарства, използвани във фармакотерапията. Медикаменти от групата на инхибиторите на холинестеразата не се препоръчват при пациенти, диагностицирани с това състояние.

Речева терапия може да помогне на пациента да се адаптира към своите езикови трудности и да научи алтернативни начини за комуникация. Поддържането на адекватна комуникация може да намали чувство на неудовлетвореност, често срещан проблем при ограничената атрофия главния мозък.

Промени в начина на живот и в околната среда могат да помогнат за подобряване на поведението на пациента, като например премахване на опасни предмети от дома и физически активност. Групите за подкрепа са друг добър начин за научаване на немедицинските начини за облекчаване на заболяването.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с неврологични заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron