Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да излъжем злоядото дете да яде плодове?

05 Яну 2015, 15:51

Andrey написа:Като бях малък изобщо не исках да ям плодове, обаче започна майка ми да им рисува лица и да ми прави театър с тях хахахаха ;)

Това сигурно не бих го направила, но предполагам, че много си ядосал майка си, че да стигне до такава ангажираща мярка. Е дало ли е ефект поне? :mrgreen:

06 Яну 2015, 18:03

На сила ако трябва плодовете са много важни, как може малки деца да ви въртят на пръста си не знам..

07 Яну 2015, 10:27

mix_twix написа:На сила ако трябва плодовете са много важни, как може малки деца да ви въртят на пръста си не знам..

Ти ме съмнява, че нямаш деца да ти обяснят как те въртят, като не ще, няма сила, която да го накара да яде. :)

12 Яну 2015, 15:19

Трябва да знае, че има нужда да яде от плодовете. :)

13 Яну 2015, 11:04

не е много лесно, ако трябва артистично му ги представяйте, в наши дни пък толкова много идеи има за поднасяне на храната, че и най-злоядото дете задължително ще започне да яде.

08 Юни 2015, 22:05

Забравих да напиша най-важното. До скоро ядяхте ли точно това или това е новост за вас - яденето на плодовете. Разревашате ли междинни хранения тип зрънчо и солети? Всичко това са фактори, които определят какво би яло детето.

09 Юни 2015, 09:12

Децата обичат да ядат, ако храната им е поднесена атрактивно, особено неща, които не са им вкусни, иначе няма как да стане. Но ако ябълката бъде кораб, кивито бъде дърво, бананът кану кой би отказал? :)

10 Юни 2015, 17:20

Pipilota написа:Децата обичат да ядат, ако храната им е поднесена атрактивно, особено неща, които не са им вкусни, иначе няма как да стане. Но ако ябълката бъде кораб, кивито бъде дърво, бананът кану кой би отказал? :)

Но не бива да се прекалява с поднасянето на такива атркативи, защото пък после става така, че не иска да яде обикновена супа, щото тя е много скучна на вид. :x

11 Юни 2015, 09:28

защо сте си ги разглезили толкова децата, те ако са научени да ядат всичко ще го правят без да мрънкат, но нали виждам как по цял ден ядат солети и зрънчовци..

17 Фев 2017, 15:20

Като не му харесват и не иска да яде плодове оставете го, не го насилвайте. Така ще стане по-зле. Ще дойде времето, когато може би ще прояви желание.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3