Играят ли децата ви на площадките в яслата?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Играят ли децата ви на площадките в яслата?

Мнениеот moni.sparrow » 26 Мар 2014, 16:45

Много съм афектирана от това, което се случва в нашата ясла! :x До колкото виждам децата в детските градини и яслите ги пускат в топлите дни навън да играят къде в пясъчник, къде на площадките, съобразени според възрастта им. А и на сайта на яслата пише, че има оборудвани детски площадки за всяка възраст и все пак чувам , че на малките дечица не им е позволено да играят там и стоят на пейките, дори до пясъчниците не ги допускат! :o

До колкото разбирам от други майки, въпреки написаното по сайтовете на ясли и градини, самото заведение си има правилник кои деца могат да бъдат допускани до площадките и кои – не! :shock:
Това много ме ядоса, тъй като плащам и очаквам, че детето ми ще може не само да спи и яде, но и да се развива по някакъв свой начин :idea: , не само в яслата, но и на площадките – тревички, буболечки! :idea:
Интересно ми стана да разбера дали в повечето ясли и детски градини са забранени игрите на площадката, предназначена за това! :?
moni.sparrow
 
Мнения: 286
Регистриран на: 05 Ное 2013, 15:24

Re: Играят ли децата ви на площадките в яслата?

Мнениеот Loreyn » 26 Мар 2014, 16:48

Сестра ми има дете, което ходи на ясла и чувам, че когато отиде по-рано към три и половина следобед да я вземе те си играят в пясъчниците и няма проблеми, освен самия пясък, но това си е за родителите, важното е че играят!
Loreyn
 
Мнения: 212
Регистриран на: 07 Ное 2013, 14:35

Re: Играят ли децата ви на площадките в яслата?

Мнениеот BravaPersona » 27 Мар 2014, 12:00

Когато моето дете ходеше на ясла преди 2-3 години не излизаха изобщо навън. Но аз лично бях доволна от това, защото нашата група се намираше на третия етаж, групата се състоеше от 39 деца които се гледаха от 2 жени. Не мога въобще да си представя как се обличат и обуват 40 деца свалят се по тия стълби 3 етажа, после пак се качват, събличат и обуват. Да не говорим че в яслата все още има някои деца с памперси, което затруднява допълнително. Мисля че правилата са въведени заради сигурността на децата. Твърде са малки, нямат страхове, задръжки и т.н. а 2 жени да контролират толкова деца не мисля че е възможно.
BravaPersona
 
Мнения: 8
Регистриран на: 20 Мар 2014, 19:26

Re: Играят ли децата ви на площадките в яслата?

Мнениеот nushi.kisyova » 27 Мар 2014, 13:49

BravaPersona написа:Когато моето дете ходеше на ясла преди 2-3 години не излизаха изобщо навън. Но аз лично бях доволна от това, защото нашата група се намираше на третия етаж, групата се състоеше от 39 деца които се гледаха от 2 жени. Не мога въобще да си представя как се обличат и обуват 40 деца свалят се по тия стълби 3 етажа, после пак се качват, събличат и обуват. Да не говорим че в яслата все още има някои деца с памперси, което затруднява допълнително. Мисля че правилата са въведени заради сигурността на децата. Твърде са малки, нямат страхове, задръжки и т.н. а 2 жени да контролират толкова деца не мисля че е възможно.

От една страна съм съгласна с теб, но от друга, не мога да си представя да ги държат затворени, особено когато стане топло :roll:
nushi.kisyova
 
Мнения: 252
Регистриран на: 19 Ное 2013, 12:42

Re: Играят ли децата ви на площадките в яслата?

Мнениеот Lollipop » 11 Дек 2014, 14:17

И моето дете не съм го виждала нито веднъж да играе на площадките. Седяха на вън на една беседка седнали и си говориха и пееха песнички. Разбирам ги, опасно е за самите деца, не знаят още как да се пазят, нито могат да преценят до къде им стигат възможностите. По-добре така, отколкото да ги търсим в спешното. :!:
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта