Защо не мога да ходя на солариум докато пия противозачатъчни

Защо не мога да ходя на солариум докато пия противозачатъчни

Мнениеот mangusta » 27 Мар 2014, 14:25

Кожата ми лесно изгаря, затова реших да се подготвя със солариум, а и искам да не съм така бледа с настъпването на пролетта. :oops: Естествено преди да си запиша час, реших да чета за вредите и ползите, но останах доста се стреснах от написаното! :shock: :shock:

В доста от сайтовете пишеше, че не е препоръчително да се използва солариум докато пиеш антибиотик или противозачатъчни :o , а наскоро се разболях и в момента пия и двете, като противозачатъчните ги пия от около 2 години и половина!
Не мога да си обясня как би повлияло действието на солариума с това на противозачатъчните и антибиотика, някои от вас има ли обяснение? :shock: :roll:
mangusta

Re: Защо не мога да ходя на солариум докато пия противозачат

Мнениеот ramimni » 27 Мар 2014, 14:31

И аз пия противозачатъчни и миналата пролет ходих на солариум, не почувствах разлика, а и явно не е намаляло действието им, не зная на какво могат да се отразят, сега все още не съм започнала със солариума, но искам първо да чуя мнение :idea:
ramimni

Re: Защо не мога да ходя на солариум докато пия противозачат

Мнениеот FramarLekari » 07 Апр 2014, 10:06

mangusta написа:Кожата ми лесно изгаря, затова реших да се подготвя със солариум, а и искам да не съм така бледа с настъпването на пролетта. :oops: Естествено преди да си запиша час, реших да чета за вредите и ползите, но останах доста се стреснах от написаното! :shock: :shock:

В доста от сайтовете пишеше, че не е препоръчително да се използва солариум докато пиеш антибиотик или противозачатъчни :o , а наскоро се разболях и в момента пия и двете, като противозачатъчните ги пия от около 2 години и половина!
Не мога да си обясня как би повлияло действието на солариума с това на противозачатъчните и антибиотика, някои от вас има ли обяснение? :shock: :roll:

Здравейте, Mangusta!

Рискът е от поява на кафяви петна по лицето! Кой е антибиотика? Не всеки антибиотик прави кожата фоточувствителна и повишава рискът от поява на такава пигментация.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести