Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

За какво се използват билковите тинктури?

01 Апр 2014, 12:22

Здравейте, виждам на много места се предлагат билкови тинктури, но не зная коя за какво помага и как се използват!

Чудех се дали е по-добре да си купиш готова билкова тинктура или да си направиш, в интернет виждам много рецепти за направата на тинктури, но тук в аптеката видях, че се предлагат и от много различни билки направо готови, защо да се чудя от къде да взема билката, след като има готова тинктура! :idea:

Дали бихте могли да ме посъветвате за какво биха могли да се използват тинктурите от различните билки, предполагам са доста по-концентрирани от чай :? , ако си направиш от съответната билка, например?!
Чувала съм доста неща и за тинктурата от Ехинацея, можете ли да ми дадете повече информация и за други? :oops:

Re: За какво се използват билковите тинктури?

01 Апр 2014, 12:32

И аз съм чувала много неща за Ехинацеята, както и за прополиса, че се използва, както при гинекологични проблеми, така и при понижен имунитет и куп други, по същия начин като прополиса, но разликата е в това, че има някои хора, които са алергични към пчелни продукти, но не съм чувала да има алергични към Ехинацея! И аз ще чакам да разбера за какво се използват билковите тинктури!

01 Апр 2014, 12:40

Не мисля, че трябва да има конкретна причина, за да се приемат, разбира се при възпалителни процеси е нормално да се засили употребата, но профилактично 1 или 2 пъти на ден по 1/2 ч.л. или около десетина капки в чай или вода е достатъчно :?

15 Яну 2015, 17:32

Мислех, че ехинацеята не се приема профилактично, а само при проблем. :?

21 Ное 2016, 16:36

Билкова тинктура тръгваш да правиш, когато имаш някакъв здравословен проблем. По-рядко за профилактика. Аз съм си правила тинктура от смрадлика, защото често ми кървят венците.

22 Ное 2016, 11:26

Аз досега не съм ползвала тинктури, под друга форма ги ползвам билките. Като чай, за компрес. Тинктурата се правеше с ракия или спирт, нали?
Добави отговор
Отиди на страница: