Какво може да се приготви с чиа - рецепти?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Какво може да се приготви с чиа - рецепти?

Мнениеот lussy » 02 Апр 2014, 16:22

Отдавна чета за прехвалената чиа или поне аз така мисля, тъй като сравнително нов продукт за България и всички са луднали по нея.

Както и да е, всичко в граница е полезно :idea: , та реших и аз да опитам да приготвя нещо с чиа (най-вече заради злоядото хлапе), но се чудя каква рецепта да измъкна така, че и децата да я ядат. :roll: Тъкмо намерих едно пазарче, от което можеш да си я вземеш на доста прилична цена с (до колкото ми казаха) добро качество! :!:

Гелът от чиа няма да е най-вкусното нещо за децата, което са опитвали, така че си мисля за нещо сладичко пюре или мус, или пък с нещо печено да я поднеса по-деликатно! Какво друго може да се приготви с чиа, някакви рецепти от сорта мляко с ориз или подобие? :?: :?: :shock:
lussy
 
Мнения: 421
Регистриран на: 02 Окт 2013, 11:45

Re: Какво може да се приготви с чиа - рецепти?

Мнениеот nushi.kisyova » 02 Апр 2014, 16:33

Тъй като по това време започва лудото слабеене при мен, за тази цел използвам чиа по определена рецепта, но едва ли ти трябва това, така че ще ти пусна един пудинг със сезонни плодове. Вечерта слагаш 5 супени лъжици чиа с 2 ч.ч. мляко като разбуркваш през 15 мин, за да се разделят добре семената, след това около час на стайна температура и оставяш до сутринта в хладилник. Сутринта нарязваш плодове на кубчета, добавяш мед, захар, каквото искаш и смесваш с чиата, след което поръсваш с орехи - перфектно!
nushi.kisyova
 
Мнения: 252
Регистриран на: 19 Ное 2013, 12:42

Re: Какво може да се приготви с чиа - рецепти?

Мнениеот Nikoletta » 23 Юни 2019, 20:19

При мен от чията получавам киселини.
Nikoletta
 
Мнения: 77
Регистриран на: 23 Юни 2019, 20:10


Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта