Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

На колко години пуснахте детето си навън без придружител?

04 Апр 2014, 15:39

Имам единадесет годишна дъщеря, която вече предявява сериозни претенции да излиза самичка :o , а това меко казано ме притеснява! :shock:

До сега често излиза до магазина и ходи сама на училище, играят пред блока с другите деца, невинаги е долепена до мен, но детето желае да излезе навън, по центъра, без придружител! :shock: :oops:

Тя се сърди, че и нямаме доверие, но не е така, квартала ни не е отдалечен - на 10 минути пеша е от центъра :idea: , но се минава през места, където се събират бездомни кучета около контейнери :!: и все неща, които могат да изплашат детето. :!: По скоро нямам доверие на заобикалящата я среда, затова искам да е с придружител и не зная кога ще дойде подходящото време :!: , за да излиза сама и дали то не е дошло! :roll:

Вашите деца на колко години за пръв път ги пуснахте да излизат без придружител из града? :? А кои смятате, че са най-подходящите години, за да се изпълни това желание на детето? :? :roll:

Re: На колко години пуснахте детето си навън без придружител

04 Апр 2014, 15:48

Всичко зависи от доверието, което й гласуваш, моето момче излезе на 12 години сам, тъй като това се изисква и по закон, до 12 год. не може да стои самичък, т.е. без придружител дори вкъщи, съответно и навън, май! Не се безпокой, това е нормално, отбий водата за още малко и следи с кратки обаждания, за да разбираш обстановката около нея! ;)

09 Апр 2014, 18:44

Все ми се струва, че дете на 11 още е малко, за да е толкова самостоятелно-да ходи само из центъра. А за момиче-съвсем опасно ми се струва!

13 Май 2014, 13:56

pepa1974 написа:Все ми се струва, че дете на 11 още е малко, за да е толкова самостоятелно-да ходи само из центъра. А за момиче-съвсем опасно ми се струва!

И аз съм на същото мнение, а и като чувам какви извратеняци дебнат на всеки ъгъл е по-добре да си стои пред блока най-много :!:

Re: На колко години пуснахте детето си навън без придружител?

25 Ное 2014, 10:23

На 11-12г. мисля,че е нормално да излиза, в крайна сметка ние не може да ги държим вечно до полите си? Кога ще са готови за да излизат сами, или да се прибират сами от училище.

25 Ное 2014, 13:51

Сега съм на 21, така че още имам спомени от детството ми. Бях някъде на 12 когато започнах да излизам сама, разбира се като родителите ми знаеха къде точно ще бъда :!:

28 Ное 2014, 14:07

Не знам на колко е нормално да ходят децата сами навън, но като гледам колко е опасен светът, не знам кога бих пуснал децата си един ден колко рано бих ги пуснал.. :roll:

09 Фев 2015, 12:12

Синът ми е на 6 и вече иска да излиза самичък, не знам направо какво да правя, скоро ще започне да иска да слиза сам пред блока, а мен ме е страх, твърде доверчив е. :shock:

15 Фев 2015, 12:18

Абе като гледам колко е трудно и опасно това време, мисля че доста ще се мине, докато започна да пускам бебето навън само. :lol: :lol: :lol: Така де, предполагам, че след 15-тина години ще пускам малкия сам, до тогава под мой надзор!

15 Фев 2015, 12:41

silver933 написа:Абе като гледам колко е трудно и опасно това време, мисля че доста ще се мине, докато започна да пускам бебето навън само. :lol: :lol: :lol: Така де, предполагам, че след 15-тина години ще пускам малкия сам, до тогава под мой надзор!

В тези опасни времена си мисля, че и 15 с амного, но децата искат даходят от доста по-рано сами насам на там, а и ние не сме били по-различни, аз от 2 клас ходя сама на училище, което беше доста далеч от вкъщи.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3