Готово козуначено тесто – има ли тънкости?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Готово козуначено тесто – има ли тънкости?

Мнениеот ramimni » 08 Апр 2014, 16:45

Говорих с майка ми вчера за великденските гощавки и каза, че е взела готово козуначено тесто, нямам идея от къде, трябва да попитам допълнително, но мисля, че е доста удобно като идея! :idea: :idea:

Интересува ме дали готовото козуначено тесто може да се пече в хлебопекарна и как по-точно става има ли тънкости? :? Другото, което не зная е как се използва, дали се размразява, меси и да се втасва, след като се наплете или приведе в някаква форма?

А дали има готово козуначено тесто направено с пълнозърнесто брашно :roll: , ръжено или не би се получил добър козунак с такова? :roll: :roll:
ramimni
 
Мнения: 499
Регистриран на: 29 Яну 2014, 17:18

Re: Готово козуначено тесто – има ли тънкости?

Мнениеот Коцева » 08 Апр 2014, 16:56

Преди година взех такова, хареса ми, тъй като след като го оформиш само трябва да втаса, бях правила кифлички с шоколад и станаха много добри, супер пухкави ;) не е кой знае каква философия за разлика от това да го месиш ти, а и става на конци, като истински домашен козунак ;)
Коцева
 
Мнения: 213
Регистриран на: 04 Фев 2014, 17:36

Re: Готово козуначено тесто – има ли тънкости?

Мнениеот Тео Чирпанлийски » 02 Фев 2020, 18:59

Аз смятам, че готовото козуначено тесто не става. Трябва месене, трябва душа и трябва ръка. С машини не става.
Тео Чирпанлийски
 
Мнения: 51
Регистриран на: 27 Окт 2016, 18:16


Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта