Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
17 Апр 2014, 12:46
Преди време си купихме една хлебопекарна от Зора за стотина лева, но ни идва малка за цялото семейство, апък и доста ни се услажда.
как да не се изчерви човек Мислим да я оставим на родителите ми, тъй като хлебопекарната няма толкова опции, колкото й се иска на жена ми, съответно изисква повече време, като за хора - пенсионери!
Иска ми се да ми препоръчате сносна хлебопекарна на сносна цена! Гледам в сайтовете за втора ръка има доста сносни хлебопекарни на немски фирми, но ми се вижда малко рисковано

, въпреки че цените им са супер изгодни!
От какви хлебопекарни имате впечатления и с каква съвместимост са?
17 Апр 2014, 12:54
Харесала съм си една на Фагор, но не знам до колко са оправдано високи цените им! Майка ми има на Мулинекс и е доволна от нея, нямам големи наблюдения, но мисля, че най-големите хлебопекарни са с вместимост 1.5 кг.
20 Апр 2014, 18:14
Аз си купих ето тази хлебопекарна на Morphy Richards и съм много доволен пече до 1кг хляб, има много функции, които честно да си кажа все още не съм проучил.
Към момента гледам че няма налична от тази, но има друг модел който ми изглежда същия, но най добре да поразгледате и сами да си прецените, в интернет може да се намери и от птица мляко, както се казва
22 Апр 2014, 12:27
icogiev написа:Аз си купих ето тази хлебопекарна на Morphy Richards и съм много доволен пече до 1кг хляб, има много функции, които честно да си кажа все още не съм проучил.
Към момента гледам че няма налична от тази, но има друг модел който ми изглежда същия, но най добре да поразгледате и сами да си прецените, в интернет може да се намери и от птица мляко, както се казва

Сигурно има и по-големи от този модел, понеже до колкото помня само най-малките са за 1 кг., а каква й е цената?
29 Апр 2014, 13:15
От известно време ми се иска да си взема хлебопекарна, искам да ядем домашен хляб, но не ми се получават питките и хлебопекарната е вариант.
Гледам в интернет има всякакви, но кое да гледам, как да избера?! С един съд, с два, колко програми да има, колко бъркалки, колко грама хляб да прави, толкова много критерии, голяма каша.
Чудя се и за цената, дали си струва да дам 150- 200 лв. за някоя хубава марка или 90- 100 лв. за китайска машина? Казаха ми, че и тези от 100 лв. правят хляб, но пък ако втасва 4 часа по- икономично ли е от по- скъпите?
29 Апр 2014, 14:18
Ако втасва 4 часа няма значение в коя хлебопекарна дали тази от 200 или тази от 90 лева си взела. Според мен с 2 бъркалки е по-добре, тестото ще е по-гладко, а и предполагам, че тези дето са с 2 ще са за по-голямо количество хляб. А това колко голяма искаш да бъде зависи от тебе, дали ще го ядеш сама, с мъжа си, с детето, а количеството зависи от това колко продукти ще сложиш съответно и каква е съвместимостта! Мисля, че на-големите стигат 1,5 кг., а малките около килограм или 850 грама... нещо такова
29 Апр 2014, 23:23
Не ти препоръчвам евтина, защото много бързо пада покритието на съда и става много трудно да отлепиш хляба. Много е приятно да имаш топъл хляб, но не винаги се улучват добри брашна, а хлебопекарните се провалят да пекат добре друго освен бяло брашно. Тоест, не са от най-добрата алтернатива за хора, които са на диета.
01 Май 2014, 01:23
Искам да споделя опита си с хлебопекарна " Мулинекс". Вече почти 4 години я ползваме постоянно, понякога пускам и по 2 хляба на ден!Ядем вкусен и най- важното- истински хляб, без оцветители, подобрители, консерванти и т.н. Нашата машина е до 1кг. хляб и е с 1 бъркалка. Единственият й недостатък е, че 2 пъти сменяхме ваничката за тестото, защото от постоянната употреба се разбива уплътнението около бъркалката и почва леко да протича от водата, с която се меси.Но не е проблем- обаждам се на БГ сервиз -Варна и за 2 дни ми я доставят с куриер. Заедно с доставката е около 30 лв. Правим си пълнозърнест хляб- смес бяло и пълнозърнесто брашно. Опитвали сме всякакви варианти с бяло брашно- добавям слънчогледови семки, ленено семе, сусам,овесени ядки, парченца маслини и каквото още ви хрумне. Винаги хлябът е вкусен и нито мухлясва за 1 ден, нито пък мирише на химикали. Ако семейството Ви е около 4 души/ с големи деца/ може би е по- добре да си вземете до 1,5 кг. Имат няколко програми , нашата е за 0,5кг., 0,75 кг. и 1 кг. В момента пак малко се е разбило уплътнението около втулката, но я зареждам по обратния път- първо брашно, подправки и мая и отгоре водата. Използвам най- евтиното брашно / 0,80- 1лв./ и обикновена мая на кубчета- да е прясна и да не е замръзнала. На всеки , който има възможност, я препоръчвам- да, не е евтина, но наистина си заслужава! Да Ви е сладко!
01 Май 2014, 01:28
Пропуснах да обясня, че обикновено цялата програма трае 2,30ч. за пълнозърнест и 2,17ч. за бял/Добруджа/. По време на втасването, което е по- голямата част, тя загрява и релето изключва, т.е. не хаби ток. Има отложен старт и може да се ползва през нощта на по- евтина енергия. Усещането сутрин в неделя да се събудиш от аромат на топъл хляб е неповторимо!
26 Ное 2014, 15:32
Последно си взехме с вече бившата ми приятелка една хлебопекарна на Моулинекс, цената беше към 250, пече доста хляб