Какво е лъжата? Как да се справим с патологичните лъжци?

Re: Познавате ли патологични лъжци и как се справяте с тях?

Мнениеот Neven498 » 27 Юли 2016, 10:42

Локумът написа:
mamina написа:Да, най-добре да си нямаш работа с патологични лъжци. Все ще те забъркат в някоя каша да се чудиш как да се измъкнеш после. Току-виж ти спретнали и една хубава интрига.
Това е много вероятно,те си живеят в техен си свят, в който те замесват без и да очакваш, може да се окажеш и такъв и онакъв..

Ако знаеш, че е такъв - няма да му се връзваш, а ще се забавляваш на въображението му :)
Аватар
Neven498

Мнениеот sofi_black » 27 Юли 2016, 11:00

Neven498 написа:
Локумът написа:
mamina написа:Да, най-добре да си нямаш работа с патологични лъжци. Все ще те забъркат в някоя каша да се чудиш как да се измъкнеш после. Току-виж ти спретнали и една хубава интрига.
Това е много вероятно,те си живеят в техен си свят, в който те замесват без и да очакваш, може да се окажеш и такъв и онакъв..

Ако знаеш, че е такъв - няма да му се връзваш, а ще се забавляваш на въображението му :)

То е ясно, че трябва да се забавляваш с такива хора и да гледаш с насмешка на техните глупости. Стига да не те набъркат в някаква измислена история и да ти припишат думи, които не си казвал. Тогава иди доказвай, че нямаш сестра :mrgreen: .
sofi_black

Мнениеот Snejna » 01 Авг 2016, 15:53

Забавно е, но когато е ежедневие почва да дразни. Нали знаете, че всяко нещо е смешно до време.Ако си имаш един такъв на главата, направо си загубен, дори и след смеха. После почваш да цъкаш с език и идва времето, в което навеждаш глава засрамен, че го познаваш.
Аватар
Snejna

Мнениеот Malina » 16 Сеп 2016, 12:02

Направо се изприщвам вече, най-лошото е, когато разбереш, че някакъв такъв е говорил за теб... само можеш да се молиш да приказва на хора, които не ви познават общо...
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Snejna » 16 Сеп 2016, 12:26

Malina написа:Направо се изприщвам вече, най-лошото е, когато разбереш, че някакъв такъв е говорил за теб... само можеш да се молиш да приказва на хора, които не ви познават общо...

Оффф.. и това ми се е случвало, ужасно е защото нищо не можеш да направиш, иди обяснявай, че нямаш сестра става накрая...
Аватар
Snejna

Мнениеот balsam » 17 Сеп 2016, 10:53

За щастие май нямам такива познати, които са толкова тежки случаи :mrgreen: . И по-добре да не попадам, че няма да е никак приятно.
balsam

Re: Мит ли е всичко, което знаем за мимиките на лицето на лъжеца?

Мнениеот dinkog » 27 Яну 2017, 14:55

Ако някой иска да те излъже, може и да не разбереш, че го прави,колкото и да си мислиш, че разчиташ мимиките. Просто не винаги се получава, аз например, дори и истината да казвам, не обичам д агледма хората в очите, не ме кефи и ме напрага, чувствам се сякаш ме изследва някой.
Аватар
dinkog

Мнениеот annydance » 31 Яну 2017, 15:02

exotic написа:Хората постоянно лъжат, а моята работа е да се убеждавам в това, та смятате ли, че дрезгавия глас, шарещите очи, чупенето на пръсти, заекването, промяната в интонацията на гласа могат да са аларма за лъжеца или са чисто и просто митове :? Какви са мимиките на лицето или жестовете на тялото, които вие сте забелязали, че хората правят, когато лъжат :?:

Тези белези са по-скоро присъщи за един начинаещ лъжец или такъв, който не е свикнал да лъже и се опитва да скрие нещо. Изпеченият лъжец не можеш по нищо да познаеш, че те мята на върбата.
annydance

Мнениеот Jully » 06 Апр 2017, 15:47

Има си и лъжци и лъжци, някои наистина са толкова добри, че не можеш да ги разбереш, чет е лъжат. Така обработват жертвите си, може накрая да се окажете и виновни за нещо, на което дори не сте присъствали и самите вие да сте убедени в това от лъжи и манипулации.
Аватар
Jully

Мнениеот Ка Ме Лия » 06 Фев 2019, 12:51

Не познавам и предполагам, че няма как да се справим с тях. То цялото приятелство и общуване с такива хора би било лъжа и пълна липса на доверие.
Ка Ме Лия

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с психология, психиатрия и сексология