Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Re: Съвети за подвързване на стари книги?

07 Май 2014, 20:14

Най-добрият начин да запазиш стари книги е да не ги късаш :) Но ако е фатално, тогава потърси помощ от професионалист.

19 Яну 2015, 11:22

Ако искаш да изглеждат толкова автентично то трябва да се обърнеш наистина към някой професионалист иначе си мисля, че може да ги намажеш с ц200 за да залепнат пак плата на картона. :lol:

19 Яну 2015, 17:35

Не мисля, че има как да ги запазиш, особено ако са от най-старите и най-раздърпаните.. :)

Търся следните български стари книги

04 Ное 2015, 21:10

Яна Язова – Язове – 1931г.
Яна Язова –Бунтъ – 1934г.
Яна Язова – Лица в черти, стихове и колелца – 1941г.
Яна Язова - За малките художници – 1941г.
Яна Язова – Весели другари – 1941г.
Яна Язова – Играй с мен! – 1941г.
Яна Язова - Нашата градина – 1941г.

Л. Дилов – Гълъби над Берлин – 1952г.
Л. Дилов – В един пролетен ден – 1960г.
П. Вежинов – Улици безъ паважъ – 1938г.
П. Вежинов – На пост – 1947г.
П. Вежинов – Нашата сила – 1958г.
П. Вежинов – Невероятни истории – 1958г.

Пишете като коментар или на лично съобщение ако ви се намира нещо да се разберем за цената.

Re: Търся следните български стари книги

04 Ное 2015, 22:59

nightkid написа:Яна Язова – Язове – 1931г.
Яна Язова –Бунтъ – 1934г.
Яна Язова – Лица в черти, стихове и колелца – 1941г.
Яна Язова - За малките художници – 1941г.
Яна Язова – Весели другари – 1941г.
Яна Язова – Играй с мен! – 1941г.
Яна Язова - Нашата градина – 1941г.

Л. Дилов – Гълъби над Берлин – 1952г.
Л. Дилов – В един пролетен ден – 1960г.
П. Вежинов – Улици безъ паважъ – 1938г.
П. Вежинов – На пост – 1947г.
П. Вежинов – Нашата сила – 1958г.
П. Вежинов – Невероятни истории – 1958г.

Пишете като коментар или на лично съобщение ако ви се намира нещо да се разберем за цената.

Дано успеете да ги намерите. Имам лошото усещане, че книги като тези вече са отдавна по кофте с боклук или по пунктовете за стара хартия. Това е наистина грозно, но такива са днешните "читатели". Уважение към вас! :+1:

05 Ное 2015, 11:36

Надявам се да успееш да ги намериш, по книжарници не могат ли да се намерят, дори и онлайн?

05 Ное 2015, 20:02

Трудни са за намиране. Търсил съм тези книги в всички онлайн сайтове за книги. Ако знаете някой за стара литература споделете. И в антикварни магазини не могат да ги открият. Охх.. дано някой който има част от книгите прочете темата и пише. Много искам да открия точно тези книги.

30 Дек 2015, 13:39

Зависи дали само кориците са им проблем, ако е така не е много страшно с добро лепило би се оправило, но ако и страниците са се разлетели, то ще е по-сложно, ще се чете, но няма да изглежда много добре...

06 Юни 2017, 21:53

Аз имам същите интереси и увлечения. Купувам си опърпани "хайванчета" с интелектуална стойност от някой уличен продавач и ги подвързвам 100% ръчно - правя си ги уникати. Мога да пратя снимки, ако ми пишете на имейла (akters@mail.bg). Мога да науча всекиго да подвързва, доколкото е възможно без специална техника; имам също и хубави винилни листове за подобна цел. Обадете ми се на имейла и ако сте от София - ще се видим да обсъдим идеята. За уроците пари НЕ взимам.

08 Юни 2017, 11:10

Актерс написа:Аз имам същите интереси и увлечения. Купувам си опърпани "хайванчета" с интелектуална стойност от някой уличен продавач и ги подвързвам 100% ръчно - правя си ги уникати. Мога да пратя снимки, ако ми пишете на имейла (akters@mail.bg). Мога да науча всекиго да подвързва, доколкото е възможно без специална техника; имам също и хубави винилни листове за подобна цел. Обадете ми се на имейла и ако сте от София - ще се видим да обсъдим идеята. За уроците пари НЕ взимам.

Браво, много готино, ще качиш ли някоя снимка тук да видят всички? А и да те питам,след това какво правиш с книгите, продаваш ли ги или ги запазваш?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4