Апарати, аксесоари и уреди с медицинска или козметична употреба - задайте своя въпрос и вижте повече мнения.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Апарати за кръвно налягане Хартман

07 Май 2012, 10:20

Чудесен избор сте направили, мисля че баба ти много ще се зарадва на подаръка :)
Майка ми имат вкъщи апарат за кръвно, който се поставя на китката и наистина много лесно се използва - не е на Хартман, но върши чудесна работа. Тези, които са за ръка не знам доколко за удобни, макар че вече нямат нищо общо със старите.
Ето този е на хартман за китка:

hartman-tensoval-kitka.jpeg
hartman-tensoval-kitka.jpeg (6.84 KiB) Прегледано 2642 пъти

Re: Препоръчайте ми апарат за кръвно налягане

03 Апр 2013, 17:47

От три години имам апарат на Хартман - Tensoval. Много рекламиран и с много добро описание. С много учтив персонал в сервиза.
Самият апарат според мен може да убие човек. При нормално кръвно показва сравнително добре - показанията са съпоставими с тези от измерване с обикновен апарат със слушалка. При повишено кръвно обаче - колкото е по-високо кръвното - толкова по-неточно отчита апарата - при реална горна граница 200, апарата показва 168.До тук съм го засякъл - защото по-високо кръвно не съм вдигал. Давах го на проверка сервиза и от там ме уверяват, че всичко е наред -да, ама там работят млади хора с нормално кръвно и го пробват - като си мерят кръвното. Никаква технология за проверка в целия диапазон на измерване. В описанието е указан метод за калибриране - многократно се опитах и не можах да го калибрирам, а в сервиза само мигат. Не си купувайте такова пособие.

04 Апр 2013, 10:51

Имам апарат на Хартман от 3 години, но не смея да го ползвам. Още докато беше в гаранция, се наложи да го представя в сервиза, тъй като нещо мереше много различно от очакваното - сравнено с класическия апарат със слушалка. Много любезно го взеха, извършиха ремонт - записано в гаранционната карта, но не получих протокол за състоянието на апарата след ремонта.Още когато взех апарата от ремонт ми направи впечатление, че не може да се калибрира, както е описано в упътването.Не ми казаха защо.Започнах да го ползвам и всичко като че ли изглеждаше добре - то и кръвното ми беше в норми. Когато, обаче, вдигнах кръвно 200, се оказа че апарата показва 167. Мисля, че търговските реклами надценяват действителното качество на продукцията и нивото на сервизната дейност

08 Апр 2013, 14:00

Еми Хартман си е доста наложена фирма- производител на пазара, до сега не съм чувал негативни отзиви за техни продукти.

Така е, а и със здравето компромиси не бива...качеството е от огромно значение.

16 Сеп 2013, 13:39

Наскоро и на мен ми се наложи да търся информация относно апарати за кръвно , защото баща ми има високо кръвно и реших да му купя един електронен , за да си го отчита сам. Общо взето няколко са основните правила при избор на електронен апарат :
1. Да е над лакът
2. Да има индикатор за аритмия
3. Да е сертифициран
По възможност да е марков . Аз се спрях на марката Медисана, Германия .Съотношението цена/ качество при тях е най-доброто , а и прочетох че са взели наградата за най-точен апарат на изложението IFA BERLIN 2012 , сравнявайки го с други 20 апарата. Към момента апаратите за кръвно Medisana са едни от най-добрите на пазара.

08 Окт 2013, 13:38

Не знам за вас, но аз не съм доволна от Sendo, дадох 100лв за него и не показва правилно. Сега си купих http://www.medishop.bg/product/9845/aparat-za-izmervane-na-kravno-nalyagane-medisana-bu-510-germany.html и съм много доволна, за сега не съм имала проблем с него. А, забравих да спомена, че е по-евтин от този Sendo.

15 Яну 2014, 19:10

като се мери с електронния си следете пулса когато ви покаже точния пулс тогава и резултатите за кръвното са реални

31 Мар 2014, 17:22

Аз на скоро си закупих апарат за кръвно налягане Медисана и съм много доволен от него.
Според мен той е един от най-добрите апарати за кръвно, защото се работи лесно с него и е много точен. Има и cигнализация за опасно високо кръвно налягане на принципа на светофара – резултатите от измерването се класифицират в няколко цвята - зелено, жълто, оранжево, червено. Препоръчвам ви този продукт няма да съжалявате. Можете да си го закупите от тук ;)

22 Апр 2014, 17:18

http://www.amazon.com/Lumiscope-Wristwa ... 70-0577924
Вкъщи се използва от години.

Препоръки за добър апарат за кръвно

15 Юли 2014, 16:19

Здравейте,
Бих искал да попитам дали някой ползва електронен апарат за кръвно и ако да - какъв?
Въобще електронен ли е по-добрият вариант или живачен?
Препоръчаха ми ето този - http://www.sendo.info/bg/sendo_advance.html Този модел е за бицепса. Някой може ли да ми каже ако има такъв, добър ли е? Другия, за който се чудя е този - http://www.citizen-systems.co.jp/englis ... hu503.html Също за бицепс и ми казаха че е добър и би трябвало да го има този модел и в БГ.
Благодаря предварително,
Христо
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6