Защо диетите ни правят нещастни

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Пълни и здрави – възможно ли е да се разминем и без да отслабваме?

Мнениеот nushi.kisyova » 29 Окт 2014, 16:30

Съвсем скоро напълно ме успокоиха - видях статия, в която пишеше, че и пълните хора могат да бъдат здрави и съвсем спокойно можем да се разминем с отслабването, но само ако има повече движение :!:

Свикнах с килограмите си, след като драстично свалих, но сега пак ми изглеждат много. Видимо не съм много пълна, но аз го усещам като нездравословно!
Не съм правила скоро никакви изследвания, за да проверя как стоят нещата със здравето ми, но се оказва, че и пълна, пак мога да бъда здрава!

И без това не мога да се харесам съвсем кльощава, като за партньорка на този младеж,
XpVVIBd.jpg
XpVVIBd.jpg (28.03 KiB) Прегледано 938 пъти
нито пък харесвам такива мъже и съвсем не ги смятам за по-здрави от пълните хора :idea:

Всъщност пиша това, тъй като много ми се иска, но не зная до колко е възможно да бъдем здрави и пълни и дали е възможно да се разминем и без отслабване, как смятате? :roll:
nushi.kisyova

Re: Пълни и здрави – възможно ли е да се разминем и без да отслабваме?

Мнениеот mimeto90 » 29 Окт 2014, 16:47

От пълен до пълен човек има разлика, а този младеж просто е слаб и стегнат, затова изглежда по подобен начин, а здравето и в двата случая е относително, добре е човек да се следи на каквито и да е килограми!
mimeto90

Мнениеот niya_mazova » 31 Окт 2014, 17:10

Смятам, че с повече движение това е напълно нормално, т.е. пълните хора да бъдат здрави. Понякога не става въпрос за неправилно хранене и обездвижване, а така или иначе, когато човек се движи малко или много би могъл да намали теглото си.
niya_mazova

Мнениеот dimilov » 04 Ное 2014, 02:58

Абсурд! Аз бях 92 кг мускули и много релефен .Тренирах редовно.Системните несъстезателни натоварвания е най -важно .Преди години направих направих емболия от работа с отрови и животът ми се обърна с главата надолу изведнъж.Преди се набирах с една ръка ,вече не трябваше да вдигам повече от 3,да три ,кг ,за да не се откъсне някой тромб.Килограмите взривоопасно се натрупаха и от диета към диета с помощта на йо йо ефекта станах 150 кг.Свалих трайно 10- тина от тях .От 2005 год ,откакто спрях спорта всяка есен почвам с грип ,после бронхит пневмония ,минава седмица ,две и нови месец -два на лечение. Та до към май,докато температурите вън станат 22-23 градуса и тялото не се преохлажда много.И депресията ,в която изпаднах след проблеми от семейно естество, съсипа изцяло желанието ми за живот,камо ли да свалям килограми.Има периодични проблясъци,но и сега след три седмици на антибиотици ,излязох през дена да свърша някой неща ,изпопотих се ,тътрейки туловището из разни учреждения.Влизам със есенно облекло в банката-вътре 25 градуса.Излизам вир вода след 5 мин.Удря ме вятъра докато отида до данъчното,влизам -жега.Излизам и се прибирам.Влизам в къщи и вече изпростинал.
Преди- спортуващ и без излишни килограми рядко се потях,знаех от лекарствата само аспирина заради това,че правеха туршия с него.Нямаше хрема,камо ли настинки,чудех се как може да боледуват толкова хора.
Считам ,че нищо не може да обърка живота на човек,както излишните килограми.Губи се твърде много-никой не иска дебел работник,гений да е.Парньорът не иска да контактува с месища ,а с нормална фигура.Приятелите оредяват , секса става досадна история,претупване.Докато спре изобщо.Ако искате нормален живот ,не допускайте наднормено тегло и се вкарайте в ред,щото животът си върви и няма радост в дущата,докато се къпе в мас.
dimilov

Мнениеот julianne » 06 Ное 2014, 16:45

Повечето от проблемите ти в момента смятам, че идват от емоционалното ти състояние, в крайна сметка могат да се постигнат и някакви добри резултати и без да вдигаш повече от три килограма, редно е да се постараеш заради самия себе си да постигнеш формата, която желаеш, дори тя да не е такава каквато е била преди
julianne

Мнениеот Kaya » 02 Дек 2014, 11:43

Мисля, че не е невъзможно, но зависи за колко пълни говорим :) Ако ви е трудно да качите 3 етажа и едва вървите.. значи сте далеч от здравословното :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Защо диетите правят хората нещастни?

Мнениеот Rali_hr » 02 Дек 2014, 14:15

Що за въпрос, не вярвам, че някой ще е щастлив, защото не яде или не пие нищо, вечно брои калории а в магазина за дрехи се срамува, че не влиза в поредния най-голям номер... после защо са нещастни.. :D
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Burborino » 02 Дек 2014, 16:47

защото са ограничаващи и ангажиращи :)
Но си мисля, че всичко е в главата. Ако това се възприема като режим на хранене си мисля, че би било по-леко.
В началото на годината ми се наложи да съм на легло доста дълго време (повече от месец) и реших, че трябва да предприема нещо защото - лежане + ядене по цял ден = на качени килограми неизбежно.
Промених просто режима си на хранене и не само не качих килограми, ами даже свалих няколко и на всичко отгоре не бях изнервена.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Lollipop » 03 Дек 2014, 10:47

Така е, повече е нагласа! Но все пак... ако не успееш се нагласиш добре и си с ясното съзнание, че си на диета после няма как да се усмихваш радостно :) :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Мнениеот mix_twix » 30 Дек 2014, 11:48

Как няма да правят нещастни, това е зверски глад, трябва да се промени режима на хранене, а не да се спазват безумни диети. Ако ти идва от сърце и душа няма как да не сваляш, но ако си през 10 мин на кантара положението е сериозно вече.
Аватар
mix_twix

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети