Захарта е вредна, но има и други начини за използването й в домакинството, нали?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Захарта е вредна, но има и други начини за използването й в домакинството, нали?

Мнениеот Nightmare » 12 Сеп 2014, 19:20

Привет! Преди доста време попаднах на една статия за приложението на захарта в домакинството, много ми хареса, понеже не съм смятала, че може да бъде полезна по някакъв начин и той със сигурност не е свързана консумацията й, де :mrgreen:
image.jpg
image.jpg (12.02 KiB) Прегледано 2220 пъти
колкото и сладко да изглежда тази снимка, всъщност :mrgreen:

Както й да е, реших скоро да си направя домашна скраб за тяло със захар, малко зехтин, няколко капки етерично масло и останах много доволна.
Това е единственото нещо, за съжаление, за което мога да ви посъветвам да използвате захар, въпреки това има и други интересни приложения в домакинството, сетихте ши се за нещо?
Nightmare

Re: Захарта е вредна, но има и други начини за използването й в домакинството, нали?

Мнениеот nushi.kisyova » 12 Сеп 2014, 19:23

Това за домашната скраб ми хареса, ще пробвам, аз мога да те посъветвам, ако не ти се купуват препарати за почистване на петна по дрехите да направиш това със захар. Преди да се появят модерните препарати, които са на пазара в момента използвах захар, само намокрят с топла водичка петното, накъсваше със захар, оставяш един час, след това си переш дрехата както обикновено! ;)
nushi.kisyova

Re: Захарта е вредна, но има и други начини за използването й в домакинството, нали?

Мнениеот Nightmare » 19 Сеп 2014, 01:25

Обикновено се опитвам фа замествам колкото е възможно захарта с други подсладители като мед или пък въобще да я премахна, не става много лесно, но пък не се задълбочавам в използването й за други цели в домакинството!
Nightmare

Мнениеот Lollipop » 25 Ное 2014, 14:55

Захарта може да се използва, е не точно в домакинството де, хаха, но не за ядене, като сложите кристалчета върху червилото ви, за да бъде по-трайно ;)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Snejna » 10 Юли 2015, 11:59

Аз не мисля изобщо, че е вредна захарта, сякаш аспартама е по-полезен. Иначе в домакинството я използвам да си търкам дъската в кухнята.
Аватар
Snejna

Мнениеот exotic » 10 Юли 2015, 12:41

Snejna написа:Аз не мисля изобщо, че е вредна захарта, сякаш аспартама е по-полезен. Иначе в домакинството я използвам да си търкам дъската в кухнята.

И аз хапвам разни захарни сладкиши, ама вкъщи почти не я ползвам, не пия нито кафе, нито чай със захар :roll:
exotic

Мнениеот julianne » 15 Юли 2015, 13:30

Добре е да се ограничи, ама като ти се ядат бонбони или нещо друго сладко, то няма как избягаш от захарта, просто защото тя е навсякъде :idea:
julianne

Мнениеот mimeto90 » 21 Авг 2015, 16:44

За какво може да се използва, при положение, че лесно се топи и оставя лепкави следи навсякъде :o :evil:
mimeto90

Мнениеот ivoblinc » 20 Сеп 2016, 14:56

Освен за ядене, аз не се сещам за какво друго може да се използва. Може и да има, но явно имам бедно въображение.
ivoblinc

Мнениеот Alex_mor » 20 Сеп 2016, 15:06

ivoblinc написа:Освен за ядене, аз не се сещам за какво друго може да се използва. Може и да има, но явно имам бедно въображение.

Е, че за маски да речем, сигурно ще става и да се почиства нещо доста замърсено, заради твърдите частици.
Alex_mor

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи