Пресен, разбира се! Хем хубаво да ни напари и налюти, хем да го усетим чак в петите и да има по-голям ефект. Прах от джинджифил само в манджата за вкус.
Може да се използва самия корен и да се сложат парченца, той почти няма вкус, след което като се пие, пак се приемат еднакви витамини, въпреки че вкусът е по-слаб. Аз си го нарязвам във водата , в чая, навсякъде и го пия почти всеки ден, но пък го правя само през зимата.
Аз сиго настъргвам в чай или в яденето, ям ежедневно, разболявам се доста по-рядко Напоследък взех да си слагам такъв на прах в чашата с вода, вкуса обаче става малко странен.
-Стържа го на рендето, след това го слагам в цетката и изстисквам като натискам с лажица отгоре. Прибавям го към лимонов сок и мед. -Настъргвам във вода със сол и го кипвам, за инхалация.
Много трудно ми се вижда се стърже, че да се изтисква, спокойно може да се направи в сокоизтисквачка и след него да се пусне половин ябълка и да се пие.