Наближават Коледните пости, какво готвите по това време от годината?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Наближават Коледните пости, какво готвите по това време от годината?

Мнениеот YoLindi » 07 Ное 2014, 12:45

Тази година се каня да започна Коледния пост, но съм отвикнала да готвя изцяло веган манджи, т.е. без сирене и всякакви други млечни продукти и яйца :oops:

Общо взето нещата, които ми идват наум за това време да годината са зеле, моркови, ориз, картофи, боб и леща. Но малко ми се виждат ограничени вариациите затова си търся някакви идеи за готвене, с които ще мога да спазя постите.

Това ми привлече от раз погледа, понеже много обичам такива зелении,
IMG_0.jpg
IMG_0.jpg (25.62 KiB) Прегледано 5503 пъти
но за съжаление не сме пролет, а чакаме зимата и всичкия пресен луд и марули ми се виждат твърде изкуствени :| така, че ще се ограничим със зимния вариант - евентуално грах, а зеления лук мога да заместя с праз луд :roll:

Какви идеи ви идват по това време на годината, какво готвите, за да спазите постите? :roll:
YoLindi

Re: Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Мнениеот moni.sparrow » 07 Ное 2014, 12:49

Обикновено се спирам на супи и яхнии, добре е да се ядат по-течни храни, поне моя стомах това повелява :D започвам а ги редувам, картофена, доматена, зелева, боб, леща на супи, а за картофите има толкова много вариации, също обичам много хумус, който пак си е без никакви яйца и млечни продукти... друго любимо за сега не се сещам, ще пиша ако получа просветление :D
moni.sparrow

Мнениеот exotic » 10 Ное 2014, 17:49

Не, че постя, но обикновено постните ми манджи са варива или картофки ориз, такива нещица приготвени на пара със зехтин и пресни зеленчуци като краставичка или доматче, става средно между салата и гарнитура или основно ястие :D
exotic

Мнениеот Pipilota » 14 Ное 2014, 15:13

Тази година за първи път съм решена да постя, като цяло много се чудя как ще се справя и какво ще ям. Навярно ще наблегна на ориз и гъбите- заедно и по отделно.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Andrey » 24 Ное 2014, 17:52

Майка ми все постеше, ден през ден ядяхме ориз у нас :lol: Той се комбинира най-добре с различни храни :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Pipilota » 26 Юли 2015, 09:11

Andrey написа:Майка ми все постеше, ден през ден ядяхме ориз у нас :lol: Той се комбинира най-добре с различни храни :)

Не е лошо, все пак е доста полезна и питателна храна ориза. :) Аз също си мисля дали е възможно за мен да постя, по-скоро не знам как ще се откажа от млечните продукти! :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 26 Юли 2015, 10:10

И аз като останалите винаги съм мислила за постите и най-вече дали ще се справя с тях. :)
Скоро май няма пости, сигурно има някой ден покрай 15 август, но надали е много. Проблемът е, че самите ние не сме свикнали с ограниченията, вече всичко има по магазините целогодишно и нямаме никакви причини да постим.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kaya » 26 Юли 2015, 11:29

По време на пости е подходящо да се готвят различни неща, които обикновено не се сещаме - киноа, булгур, елда, ориз, картофи, зеленчуци на грил или на пара. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Lollipop » 27 Юли 2015, 07:49

Kaya написа:По време на пости е подходящо да се готвят различни неща, които обикновено не се сещаме - киноа, булгур, елда, ориз, картофи, зеленчуци на грил или на пара. :)

Тези неща не ги готвя по никое време на годината, само картофите и ориза ядем.
С киноата ми е много странно положението - как може някой да дава пари за нещо, което е 10лв. килограма и да използва половин пакет на едно ядене?
Аватар
Lollipop

Мнениеот Rali_hr » 27 Юли 2015, 12:46

Най ми е лесно да не постя, честно ви казвам! Не знам това ограничение как се справяте с него, при положение, че има толкова много изкушения ив сичко го има целогодишно.
Аватар
Rali_hr

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети