Според вас, възможно ли е да се получи нещо, ако по този начин се опитам да засадя авокадо

Можете ли да ми помогнете не само в сaденето на авокадо, но и по-нататъшния процес в отглеждането му

YoLindi написа:А какво се случи с растението, защо загиначувала съм, че вирее в градина, но през есента се завива с найлон и така зимува, като през това време не расте, когато го отвиеш започва да се развива на ново, а за плодове не съм чувала да дава, нито в градина посято, нито в саксия
Leonora написа:Аз много пъти съм захващала. Става по метода показан горе, с клечките. Чака се няолко седмици да пусне първо коренче, като миша опашка. После се разцепа нагоре и изкача стъбълце. После подкарват листенца и тогава идва време за преместване в саксия. Но ако самата костилка не е от узрял плод, не хваща. Т.е., слагайте във вода само ако плодът си личи, че е узрял. А не зелен и поумекнал от стоене в магазина.
Pipilota написа:Leonora написа:Аз много пъти съм захващала. Става по метода показан горе, с клечките. Чака се няолко седмици да пусне първо коренче, като миша опашка. После се разцепа нагоре и изкача стъбълце. После подкарват листенца и тогава идва време за преместване в саксия. Но ако самата костилка не е от узрял плод, не хваща. Т.е., слагайте във вода само ако плодът си личи, че е узрял. А не зелен и поумекнал от стоене в магазина.
Намират ли се узрели авокадота? Всичките в магазина са такива зелени, а узряват след стоене на рафтовете.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта