Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
Правила на форума
Добави отговор

НОРВАСК - има ли противопоказания при Maestenia Gravis

27 Ное 2014, 11:32

противопоказно ли е да взимам норваск, АКО ИМАМ ЗАБОЛЯВАНЕ Maestenia Gravis

Re: НОРВАСК - има ли противопоказания при Maestenia Gravis

27 Ное 2014, 13:45

Здравейте, МарианаДелова!

Медикаментът е противопоказан при свръхчувствителност към активната му съставка амлодипин или към някое от помощните вещества. Няма противопоказание, свързано с миастения гравис.
С повишено внимание лекарството трябва да се приема при сърдечна недостатъчност и нарушена чернодробна функция.

С уважение,
Фрамар

28 Ное 2014, 23:54

имам още един въпрос отн. НОРВАСК: какво влияние оказва върху долна и горна граница на сравнително малко повишено кръвно налягане. В моят случай аз често имам леко завишена горна граница (150-160), докато долната е около 80.
На ясно съм, че вашата консултация не заменя специализиран доктор. Но....въпросът е там , че аз , повлияна от доста положителни мнения отно норвакс настоявах да взимам именно него. но.... докторът каза да взимам MOXOGAMA - 0.2 сутрин и вечер и ако имам проблеми да увелича дозата на 2 хапчета х 0.2. сутрин и пак така - вечер! освен това добави (след като му споменах за диован) и диован за обеден прием. и добави, че моксогама трябва да се насложи в организма! да - ама не ! не става - и пак имам проблеми.
както и да е - не ми се иска да ви отнемам от времето- само да питам дали мога сама- без докторско предписание да мина на норваск - 2 пъти на ден - сутрин и вечер х 5 мг или сутрин диован 16 мг и вечер норваск х 5 или х 10 мг.???
такава стратегия предприета от самата мен - би ли навредила нещо и въобще препоръчително ли е сама да си предприема лечението ? ( между другото съпругът ми също взема комбинация от диован (сутрин) и норваск (5мг вечер)- след лекарско предписание и след прекарана сериозна хипертонична криза. но сега....след 8 месечна употреба на тази комбинация се чувства добре и няма оплаквания !!
моля за съвет, тъй като в момента съм в чужбина и няма да мога отново да мина на консулт при доктора ми в България.

02 Дек 2014, 15:00

Здравейте, МарианаДелова!

Първо искаме да уточним, че нашият съвет не замества консултация със специалист, затова Ви препоръчваме при първа възможност да проведете консултация с кардиолог!

Препоръчваме Ви въз основа на информацията, която сте написали, като първи избор за лечение на хипертонията АСЕ-инхибитор, например Енаплаприл - веднъж или два пъти дневно по 5 мг. Имате ли някакви придружаващи заболявания? Приемали ли сте други медикаменти за хипертония?

Освен това Ви препоръчваме да намалите количеството на солта и мазнините в храните, които приемате, и да практикувате редовно физическа активност. От полза могат да Ви бъдат следните статии:
Алтернативно лечение на високо кръвно
Правилно хранене вместо лекарства при високо кръвно налягане
Хранене при хипертония

Успех,
Фрамар
Добави отговор
Отиди на страница: