Влага и мухъл у дома - как да се отърва от проблемите?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Мухъл в кухнята! - Как да се отърва от него?

Мнениеот Elica » 13 Юли 2015, 16:43

Ваня Стойчева написа:Много мразя да видя мухлясали къщи, немарлива работа, толкова ли да не можете да си забършете влагата се чудя?

ами не не може, може ли постоянно да се бърше или ако навън вали и се получава конденз да тичаш от работа да бършеш с парцала, не всички стоят като теб по цял ден вкъщи.
Аватар
Elica

Мнениеот Lollipop » 14 Юли 2015, 08:06

Сега започнахме ремонт, много се надявам, че след като санираме всичко ще има подобрение и няма да се образува мухъл. Ще търсим и такъв латекс, надявам се вече да нямаме проблеми с гадния мухъл! :x
Аватар
Lollipop

Мнениеот mimeto90 » 14 Юли 2015, 10:23

Lollipop написа:Сега започнахме ремонт, много се надявам, че след като санираме всичко ще има подобрение и няма да се образува мухъл. Ще търсим и такъв латекс, надявам се вече да нямаме проблеми с гадния мухъл! :x

Би трябвало при тези условия да не се появява повече, ама ние сме отново в нова квартира и е някакъв ад!
mimeto90

Мнениеот fawla » 25 Окт 2016, 14:10

И аз у нас имам мухъл на едно място, натърках го уикенда със сода и имаше ефкет! Надявам се да не се появи повече!
Аватар
fawla

Мнениеот Jully » 27 Окт 2016, 15:40

fawla написа:И аз у нас имам мухъл на едно място, натърках го уикенда със сода и имаше ефкет! Надявам се да не се появи повече!

На каша ли го направи или сух разтвор?
Аватар
Jully

Мнениеот black » 28 Окт 2016, 10:54

Със сода не съм пробвал, но веднъж си бях купил един спрей специално за мухъл. Не му помня името, но тогава останах доволен. Дано не ми се налага пак, че голямо търсене ще падне :mrgreen: . Така че и купените препарати действат.
black

Мнениеот Ваня Стойчева » 31 Окт 2016, 16:38

black написа:Със сода не съм пробвал, но веднъж си бях купил един спрей специално за мухъл. Не му помня името, но тогава останах доволен. Дано не ми се налага пак, че голямо търсене ще падне :mrgreen: . Така че и купените препарати действат.

Да не е Саво? Той действа, но докато не се премахне причината за мухъла няма как да станат работите.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот balsam » 03 Ное 2016, 22:01

Миналата зима в хола ни се появи мухъл под прозореца, който е стъклопакет. Отоплявахме се на радиатор и така и не разбрах защо се появи този мухъл. Не е имало теч или нещо подобно. Напръсках със Саво и се махна. Сега тази зима ще видим.
balsam

Мнениеот Kaya » 22 Ное 2016, 10:04

balsam написа:Миналата зима в хола ни се появи мухъл под прозореца, който е стъклопакет. Отоплявахме се на радиатор и така и не разбрах защо се появи този мухъл. Не е имало теч или нещо подобно. Напръсках със Саво и се махна. Сега тази зима ще видим.

Дано да не се случва! :roll: Много е неприятно да има мухъл, пък и далеч не е полезно за дома.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот red_eyes » 22 Ное 2016, 11:08

Възможно ли е от дрехите, които слагам в стаята да се сушат след като съм ги изкарала от пералнята, да се появява мухъл? Забелязах няколко петънца на стената, а сушилника го държа точно до нея.
Аватар
red_eyes

ПредишнаСледваща

Назад към За дома – съвети и идеи