Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Терапии с ракия против настинка, коя е най-ефективната?

15 Фев 2015, 10:46

Аз също съм против навирането на памучни тампони където намеря за добре - пъп, нос, уши. :mrgreen:
Предпочитам външните компреси, отколкото по такъв начин да ги слагам. Използвам ракията само за компреси! И за мезе на мезето. :lol:

23 Фев 2015, 13:12

Пробвал съм да си правя терапия тип компреси, не и нещо друго или по-сериозно. Разбира се старая се, за да си убивам микробите, да си пийвам всеки ден по малко :)

Re: Памук напоен с ракия в пъпа, наистина ли помага при болки?

20 Мар 2015, 17:41

Аз си слагам в ушите, когато съм хремав, много добре ми действа. :)

Re: Гюлова ракия - гюловица

22 Апр 2015, 15:17

Да знаете къде мога да купя малко гюловица в София?

18 Юни 2015, 10:01

Памук досега не съм си слагал никъде, но пък вътрешно при настинки си пийвам, слагам си и като капки за нос.

18 Юни 2015, 10:19

Alex_mor написа:Памук досега не съм си слагал никъде, но пък вътрешно при настинки си пийвам, слагам си и като капки за нос.

Като дете баба ми слагаше тампони в носа напоени с ракия и имах много лоши спомени :D сега само външно или на компрес на гърдите или гърлото, когато кашлям :idea:

18 Юни 2015, 10:33

само вътрешна терапия си прилагам, зимата греена ракия, много добре ми действа ;)

15 Яну 2016, 13:08

кора-бия написа:само вътрешна терапия си прилагам, зимата греена ракия, много добре ми действа ;)

тази е най-сигурна. тея терапии много често ги прилагат върху децата, ама там няма как да стане, че ще е страхотия. :D

19 Яну 2016, 10:44

Между другото, аз съм чувала за доста деца, които са ги наливали с алкохол и са им правили попара с вино, за да спят по-добре, ей ти лечение! :)

19 Окт 2016, 14:05

Когато имам хрема и като съм настинала и ми е най-лошо, си слагам едно памуче с ракия на носа и така се отпушва и се успокоявам много. Все пак при хрема, освен температурата, много мори и чувството, че не ти стига въздух заради запушения нос.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5