Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Домашни бонбони против кашлица?

16 Дек 2014, 11:53

Четох някаква рецепта за домашни бонбони, на която не съм убедена, че мога да вярвам. На пръв поглед нямаше нищо нередно или вредно в нея, но малко ми е странно как могат да подействат домашните бонбони против кашлица.

Предполагам, че ще изглеждат по този начин,
drops.jpg
drops.jpg (27.75 KiB) Прегледано 3505 пъти
а рецептата не е сложна - слага се минерална вода, кафява захар и мед, вари се до сгъстяване (не знам в този случай как може да подейства медът :roll: ), накрая се добавя екстракт от прополис, който нямам идея от къде да взема с етерично масло от лимон :!:

Как ви се струва рецептата :roll: имате ли някаква надежда, че може и да е ефикасна, защото пак сме със зачервено гърло и накашляме, затова се чудех дали тези домашни бонбони против кашлица могат да свършат някаква работа :roll: преди пак да се стигнали до хапчета :roll:

Re: Домашни бонбони против кашлица?

16 Дек 2014, 11:58

Истина е, че качествата на меда се променят при по-високи температурата, а ролята на захарта не зная каква е, може би да придаде формата на бонбоните. Иначе и аз не съм виждала екстракт от прополис, можеш да разпиташ там, от където купуваш прополис или да потърсиш в нета, мисля, че това е главното, което лекува, е, и лимоновото масло!

16 Дек 2014, 12:24

Не виждам нищо полезно в тях, освен прополисът, който ще сложите накрая, но може да пробвате де, няма да ви навреди, имаше рецепти и за близалки :)

17 Дек 2014, 17:51

Може и да вършат работа, казва ли ти някой! Но не пречи да се пробва.

18 Дек 2014, 13:06

Някой пробва ли ги тези бонбони, освен аз да ги изпробвам, звучат интересно ;)

18 Дек 2014, 16:51

Само медът ще развалите с това готвене. :roll:

12 Яну 2015, 14:51

накрая овалени в кокосови стърготини ли са били?

19 Яну 2015, 12:51

Не бих използвала подобни бонбони, те като се сготвят всичко полезно в тях ще замине, може би някаква малка полезна част би останала, но не вярвам особено. :lol:

23 Фев 2015, 18:11

Не знам колко ефикасни биха били, но със сигурност ще са много вкусни, което ще ги прави направо предпочитани от децата! :)

24 Фев 2015, 17:11

Предпочитам хапчетата аз, не вярвам хич в народната медицина. По-добре да си вземаме проверени лекарства, отколкото такива експерименти. После се чудите всичките що са ви болни децата, ами като не ги лекувате какви да са?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3