Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Превърна ли се секциото в новото нормално раждане?

14 Яну 2015, 11:22

Важното е човек да помисли и за възможностите си чисто психически дори, ако имате страх, че ще се справите с нормалното раждане е по-добре планирано секцио, отколкото секцио по спешност, защото сте откачили. :) Лошо няма да си направите избора, поне според мен.

14 Яну 2015, 11:40

Жена ми роди секцио - планирано по нейно желание, за щастие. Тя е много страхлива и много бързо се паникьосва, със сигурност нямаше да издържи психически на случващото се. Вярно е обаче, че после по-трудно се възстанови, аз бях 2 седмици отпуска и и помагах, а след това дойде майка й. ;)

14 Яну 2015, 12:32

Вече сме свикнали да казваме - кой както реши. В крайна сметка и лекарите са много За секциото, редки са случаите при които лекари подтикват да се ражда нормално, както казах и в предишния си пост.
Все пак наистина крайния резултат е по-важен. :)

14 Яну 2015, 13:31

Pipilota написа:Аз съм много против да се ражда секцио, защото ако беше по-добрия варинат, то щеше да се нарича естествено раждане. Когато има медицински показатели и всичко останало - това е друг въпрос, говоря ви от любов към вагината. :mrgreen:
И моя приятелка роди секцио, за да не я боли, вече 2 години я боли мястото на операцията, не можеше да стане и да си гледа детето толкова дълго време ѝ беше трудно и не бе подвижна.
Аз родих нормално, можех да вървя веднага, нищо не ме болеше, нищо ми нямаше, бях си същата, само с празен и увиснал корем. :lol:

Никой не разбира ползите от нормалното раждане сякаш. Всеки си мисли много ще боли, да все ще боли - или по време на раждането, или след това. Всеки решава дали иска да го боли 6-7 часа или две-три седмици.

14 Яну 2015, 15:51

Родила съм две деца нормално. Второто раждане беше доста по-трудно, защото първото беше недоносено и бебето беше по-малко. Все още твърдя, че ако някога се случи да раждам пак, обезателно ще е секцио.
Абсолютно бях подготвена какво представлява раждането, през какви етапи преминава, как боли. Но не бях подготвена за чувството, че умирам. Съвсем буквално. Особено втория път. Тогава не можах да го забравя с месеци, сънувах кошмари и получавах панически атаки само при спомена за преживяното.
Пък да не говорим, че болка и възстановяване след раждането си има и при двата метода. Тогава защо да не си спестим поне болката по време на раждането, след като има такъв вариант.

Единственото, което смятам като минус на секциото е това, че бебето идва в предварително планиран час, а не когато му е времето.

14 Яну 2015, 15:54

Въпреки, че нямам деца, моето мнение е, че жените все по-често избират този метод, защото е по-удобен и както казаха по-горе, могат да си го спестят. Живот и здраве, ако имам жена и деца, то ще оставя избора само на нея, все пак това как ражда жената прави ли я по-малко жена или по-малко майка?

14 Яну 2015, 16:04

Аз раждах нормално, не мисля, че ми беше чак толкова трудно, възстанових се много бързо и аз като Pipilota веднага можех да стана и да си отида вкъщи, ако трябва. Благодарна съм на докторката ми, че не ме остави нито за миг и през цялото време ми вдъхваше увереност, че ще се справя, без нея може би щях да се побъркам.

15 Яну 2015, 11:49

Rali_hr написа:Започвам да си мисля, че е така, напоследък когато чуят, раждах нормално се казва "браво, наистина ли" и какво ли още не. Но все още секциото тежи на гузната съвест сякаш, защото всички се оправдавах - родих секцио, защото... :roll:
Според мен самата дума раждане и секцио нямат нищо общо, но да не прекалявам.
Все пак наистина е важен резултата - да имаме здрави деца, за които да се грижим добре.

Напълно съгласна съм. раждането си раждане в една разновидност от както съществуваме. Не знам защо жените се страхуват да раждат естествено, като тялото ни е пригодено и подготвено точно за това. Ако има медицинска причина за секцио разбирам, но от чист каприз да не те боли и тн да се подложиш на секцио ми е малко странно

15 Яну 2015, 12:40

Tinki написа:
Rali_hr написа:Започвам да си мисля, че е така, напоследък когато чуят, раждах нормално се казва "браво, наистина ли" и какво ли още не. Но все още секциото тежи на гузната съвест сякаш, защото всички се оправдавах - родих секцио, защото... :roll:
Според мен самата дума раждане и секцио нямат нищо общо, но да не прекалявам.
Все пак наистина е важен резултата - да имаме здрави деца, за които да се грижим добре.

Напълно съгласна съм. раждането си раждане в една разновидност от както съществуваме. Не знам защо жените се страхуват да раждат естествено, като тялото ни е пригодено и подготвено точно за това. Ако има медицинска причина за секцио разбирам, но от чист каприз да не те боли и тн да се подложиш на секцио ми е малко странно

Абе да ти кажа, в някои случаи и медицински показател да нямаш е по-добре. Жена ми беше много страхлива, и сега си е такава де. Говорих с лекаря ѝ за раждането ѝ насаме и обсъдихме варианта и за нормално и за секцио, щото си я познавам и реших ад бъда запознат. Каза лекарката тогава, че е имало случаи, при които такива жени, по-страхливи, започват да раждат нормално и в един момент откачат - почват да се хвърлят по земята, да се въртят и изобщо - все нездравословни неща за бебето, тогава пак се стига до секцио. Затова си мисля, че е по-добре понякога жената да си вземе решението сама, без да се влияе от такива коментари, че ще е по-малко майка или пък, че е лигна и тем подобни. :roll:

15 Яну 2015, 15:02

Всеки има право да реши как ще ражда детето си, стига да се чувства добре, не мисля, че има значение секцио ли е или не, важен е крайния резултат. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3