Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Макарони на фурна - солени или сладки, дайте идеи!

23 Яну 2015, 13:43

Всъщност, аз ги правя по най-различен начин. Първо ги посварявам почти до готовност, после слагам соса, запичам леко и настъргвам много кашкавал. Използвам различни сосове, каквото имам, зеленчуци, колбас, доматен сос, сметанов. :)

Re: Макарони на фурна - солени или сладки, дайте идеи!

26 Яну 2015, 15:03

Локумът написа:МНого ги обичам сладки тези макарони, или по-точно сладко солени - със сирене, мляко и захар ;))


И на мен тези са ми любимите :) Ммммм, сега много ми се доядоха :D

Re: Макарони на фурна - солени или сладки, дайте идеи!

26 Яну 2015, 15:11

Добре, че бременни май нямаме във форума... :lol: :lol: :lol:

Re: Макарони на фурна - солени или сладки, дайте идеи!

26 Яну 2015, 16:06

И аз като соц. дете мога да кажа, че са ми любими със сирене, захар и мляко, това е класиката на българчетата !!:lol:

Re: Макарони на фурна - солени или сладки, дайте идеи!

27 Яну 2015, 13:04

Обожавам макароните изобщо всякакъв вид такива изделия, любими са ми със сирене и кашкавал!

Re: Макарони на фурна - солени или сладки, дайте идеи!

22 Юни 2015, 16:39

Добре, онзи ден ядох страшни макарони - с пилешко филе, джинджифил, магданоз и яйце.. :) бяха жестоки просто!

Re: Макарони на фурна - солени или сладки, дайте идеи!

23 Юни 2015, 09:42

Локумът написа:Добре, онзи ден ядох страшни макарони - с пилешко филе, джинджифил, магданоз и яйце.. :) бяха жестоки просто!

Не лютяха ли? Но пък звучи много атрактивно, дано да са били вкусни.

Re: Приготвяне на макаронени изделия – какви тънкости ще споделите?

21 Юли 2015, 10:55

Pipilota написа:Зависи как ги харесваме, ако ги харесваме по италианския им вариант "ал денте" трябва да бъдат леко сурови, а ако си ги обичаме побългарени, те трябва да са като баница направо. :lol:

Да, много ми беше трудно да науча всички, че спагетите не трябва да бъдат преварени, доста време ми отне и беше неравностойна битка ;)

Re: Приготвяне на макаронени изделия – какви тънкости ще споделите?

21 Юли 2015, 12:10

Обичам спагетите добре сварени,а не хрупкави. Оставям ги след като реша че са готови още във водата да поемат колкото могат. :mrgreen:

Re: Приготвяне на макаронени изделия – какви тънкости ще споделите?

26 Яну 2017, 13:56

Винаги съм се чудила, защо макароните не ми слепват и се изпичат много лесно и добре, докато при спагаетите често ми залепват, въпреки че много им се старая. :roll: Отгоре препоръката, че 200 грама спагети ще се варят в 2 литра вода е абсурдна, по-скоро около литър. :) но трябва да има повечко вода, за да имат място да се разположат без да се слепват.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3